Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Voi continua să contribui la promovarea şahului în țara noastră

  Președintele Federației de șah a Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației de Șah.

  „Am constatat că în anul 2021 au fost organizate 12 turnee naționale. De asemenea, șahiștii noștri au participat la opt competiții internaționale.

  Membrii lotului național a Republicii Moldova la şah au participat la Campionatul Europei, feminin, 8-21 august 2021, Iași (România), Campionatul Europei, masculin, 25 august – 6 septembrie 2021, Reykjavik (Islanda), Cupa mondială la șah, Soci (Rusia), 10 iulie – 6 august 2021.

  În perioada 2-4 septembrie, la etapa de calificare a Olimpiadei mondiale de șah online, la care au participat 153 de tari, selecționata de șah a Moldovei a demonstrat o bună pregătire, reușind șapte victorii consecutive și calificându-se în divizia superioară a Olimpiadei printre cele mai puternice 40 de echipe din lume.

  Pentru selecționata țării noastre au evoluat cu succes marii maeștri internaționali Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, maeștrii Andrei Macovei, Ivan Schițco, Egor Lașkin, Dragoș Cereș, Paula-Alexandra Gîtu, precum și tinerele șahiste Valentina Verbin, Alina Mihailova, Ana Petricenco și Diana Tuktamîsova. Cele mai bune rezultate le-au demonstrat MMI Viorel Bologan, care a reușit să acumuleze 6 puncte în 7 partide, Valentina Verbin – 6,5 puncte din 8.

  Am salutat succesele obținute de șahiștii noștri pe parcursul acestui an. Am stabilit că Adunarea Generală de dare de seamă și alegeri a Federației de Șah va avea loc pe data de 4 decembrie curent.

  În calitate de Președinte al Federației de șah a Republicii Moldova voi continua să contribui la promovarea şahului în țara noastră și a sportului în general”, a scris Igor Dodon.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a avut o convorbire telefonică cu ES Zhang Yinghong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, cu ocazia încheierii misiunii...

  SOCIAL

  Avocatul Poporului a fost votat de către majoritatea parlamentară printr-un vot exclusiv politic asumat. Anume vot politic îl voi numi pentru că nu am...

  SOCIAL

  Avocatul Poporului a fost votat de către majoritatea parlamentară printr-un vot exclusiv politic asumat. Despre aceasta Ion Manole, directorul executiv al Promo-LEX, a scris...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

  Copyright © 2021