Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon vine cu inițiativa de a suplimenta ajutorul social pentru categoriile socialmente vunerabile în perioada crizei energetice  

  Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, vine cu inițiativa de a majora asistența socială pentru categoriile vulnerabile ale populației în contextul majorării tarifelor în sectorul termoenergetic. Măsura se conține în planul de acțiuni anticriză, prezentat de Dodon autorităților și care are drept scop susținerea populației, a mediului de afaceri și a economiei naționale.  

  Potrivit lui Igor Dodon, statul ar trebui să ofere un ajutor suplimentar în perioada rece a anului pentru pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu mulți copii și unele categorii de angajați ai statului. Dodon propune ca acestor categorii de persoane să le fie acordate o indemnizație unică în sumă de 2 mii de lei. 

  Criteriile pentru acordarea ajutorului ar putea fi următoarele: pensionarii și persoanele cu dizabilități cu pensii mai mici de 4 mii de lei, familiile numeroase (3 și mai mulți copii) cu venituri mai mici de 10 mii de lei și funcționarii publici cu salarii mai mici de 5 mii de lei. 

  Calculele arată că este vorba despre 800-850 de mii de cetățeni, dintre care aproape 650 de mii sunt pensionari și persoane cu dizabilități.  

  Suma necesară de 1,6-1,7 mlrd lei poate fi alocată din fondurile prevăzute în bugetul de stat pentru 2022 pentru compensarea tarifelor.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  telegram

  Facebook

  POLITICA

  Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că legea pieței petroliere, elaborată de PAS trebuie anulată, la fel și accizele la benzină și...

  SOCIAL

  Biserica Ortodoxă îl prăznuiește astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, unul dintre cei mai cunoscuți și onorați sfinți ai creștinismului.

  POLITICA

  "În situația când Moldova are nevoie mai mult ca oricând de suport pentru a susține populația, oamenii de afaceri, pe toți cei care suferă...

  SOCIAL

  Astăzi, la Taraclia, Igor Dodon a participat la ceremonia de deschidere a Monumentului participanților la avaria de la Centrala Atomoelectrică de la Cernobîl, la...

  Copyright © 2021