Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon vine cu inițiativa de a înăspri controlul statului asupra formării prețurilor

  Președintele Asociației Obștești Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă, Igor Dodon, vine cu inițiativa de a înăspri controlul statului asupra formării prețurilor. Propunerea se conține în planul de măsuri anticriză, prezentat de Dodon autorităților țării.

  Igor Dodon amintește că mai multe state, cum ar fi Ungaria, Ucraina, Rusia, Bulgaria, au anunțat deja că au înăsprit politica de reglementare a prețurilor și au extins lista produselor prețul cărora este supus controlului. Potrivit fostului președinte al țării și Guvernul Republicii Moldova, de asemenea, ar trebui să abordeze de urgentă această problemă. 

  ”Este necesar de întocmit o listă a produselor de primă necesitate care fac obiectul unei reglementări mai stricte din partea statului, de examinat lanțul de formare a prețurilor și de intervenit în cazul în care sunt depistate nereguli. Este posibil ca în unele cazuri să nu existe justificări economice pentru creșterea prețurilor, acest lucru fiind rezultatul unor acțiuni speculative sau a unor înțelegeri de cartel. În aceste cazuri, guvernul ar trebui să intervină pentru a face ordine”, spune Dodon. 

  Președintele Asociației Obștești Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă susține că în cazul în care există factori obiectivi pentru creșterea prețurilor, Guvernul poate ajuta agenții economici prin scutiri temporare de taxe, iar brutăriilor, din rezerva de stat, ar putea fi acordată făină pentru a reduce prețul la produsele de panificație. 

  Pentru implementarea acestor măsuri nu sunt necesare resurse bugetare suplimentare.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  telegram

  Facebook

  POLITICA

  Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că legea pieței petroliere, elaborată de PAS trebuie anulată, la fel și accizele la benzină și...

  SOCIAL

  Biserica Ortodoxă îl prăznuiește astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, unul dintre cei mai cunoscuți și onorați sfinți ai creștinismului.

  POLITICA

  "În situația când Moldova are nevoie mai mult ca oricând de suport pentru a susține populația, oamenii de afaceri, pe toți cei care suferă...

  SOCIAL

  Astăzi, la Taraclia, Igor Dodon a participat la ceremonia de deschidere a Monumentului participanților la avaria de la Centrala Atomoelectrică de la Cernobîl, la...

  Copyright © 2021