Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Trebuie să mergem cu dublarea salariilor în sectorul Educației

  Președintele Republicii Moldova anunță despre o nouă inițiativă prin care va propune dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul Educației. Igor Dodon a anunțat despre această propunere prezidențială în cadrul prezentării raportului de activitate în 3,5 ani de mandat.

  Șeful statului susține că această inițiativă va fi similară cu cea care prevede dublarea salariilor angajaților din sistemul medical, prima etapă a căreia va fi implementată chiar din 1 septembrie 2020. Președintele susține că majorarea de două ori a salariilor se va pune capăt exodului angajaților din domeniul Educației.

  ”Trebuie să mergem cu dublarea salariilor în sectorul Educației. Începem anul școlar peste câteva zile și noi nu avem în jur de 2,5 mii – 3 mii de profesori. Pentru că nu sunt motivați cu salariile”, a spus președintele.

  Amintim, la inițiativa președintelui Igor Dodon, salariile din sistemul medical se vor dubla în câteva etape: cu 30% de la 1 septembrie 2020; alte 30% – la 1 ianuarie 2021 și 40% – la 1 iulie 2021.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor...

  SOCIAL

  Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuiește soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  SOCIAL

  Tradițional, de Bobotează, fostul șef al statului, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, s-a scufundat în apa rece ca gheața.

  Copyright © 2021