Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Igor Dodon: Suntem obligați să ținem minte faptele eroice ale celor datorită cărora pe pământul nostru este astăzi pace și liniștea

  Președintele PSRM, Igor Dodon, și Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, au participat la deschiderea oficială a Complexului Memorial, renovat recent, din satul Speia, Anenii-Noi și au vizitat Complexul “Capul de Pod Șerpeni”.

  Ambele Memoriale au fost edificate în cinstea ostașilor sovietici căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei de fascism.

  “În primăvara anului 1944, la „Capul de Pod Șerpeni” au avut loc cele mai crâncene lupte unde și-au pierdut viața peste 13 mii de ostași și ofițeri. În anul trecut aici a avut loc ceremonia de înhumare a osemintelor ostașilor care au fost descoperite în rezultatul lucrărilor de cercetare organizate de către Clubul istorico-patriotic rus și detașamentul de cercetare „August”

  Memorialul din satul Speia, edificat la mijlocul anilor 60 ai secolului trecut, a fost restaurat capital recent de către Comitetul Național Coordonator „Victoria”, grație susținerii Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, a Partidului Socialiștilor și a autorităților administrației locale.

  Din anul 2010 până în anul 2012, aici au fost reînhumate osemintele a 98 de ostași și ofițeri ai Armatei Roșii care au fost descoperite în timpul expedițiilor de cercetare.

  Am depus flori la mormintele ostașilor și am păstrat un minut de reculegere în memoria celor căzuți.

  Suntem obligați să ținem minte faptele eroice ale celor datorită cărora pe pământul nostru este astăzi pace și liniștea”, a declarat Dodon.

  socialistii.md

  SOCIAL

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a vizitat întreprinderea farmaceutică din capitală - “Dita EstFarm”, care activează mai bine de 25 de ani în Moldova și...

  SOCIAL

  Anual, la data de 14 iunie este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a prezidat ședința staffului zonal Centru al Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care s-a desfășurat la Chișinău.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  Copyright © 2021