Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon spune de ce Maia Sandu se grăbește să dizolve Parlamentul

  Președintele Maia Sandu se grăbește să dizolve Parlamentul pentru a împiedica comisia specială să facă publice rezultatele anchetei pe cazul răpirii ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Despre aceasta a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Primul în Moldova.

  Fostul șef al statului mai susține că graba cu care Curtea Constituțională a luat decizia de a lăsa SIS sub controlul președintelui țării este legată de rezultatele anchetei parlamentare pe cazul Ceaus.

  ”Imediat după sărbătorile din luna mai, această comisie este gata să prezinte raportul anchetei în plen. Este deja clar că SIS este implicat în acest caz și pentru ca SIS să nu fie în subordinea Parlamentului care poate cere mai multă informație, a fost lăsat sub controlul președintelui. Aici e un mare semn de întrebare. Dacă SIS e în subordinea președintelui și SIS a acționat împreună cu structurile speciale din Ucraina, este clar cine poartă responsabilitatea. Este a președintelui. Acum devine clar de ce Maia Sandu se grăbește să dizolve Parlamentul”, a menționat Dodon.

  Ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul Chișinăului în data de 3 aprilie 2021. Potrivit informațiilor, acesta a fost transportat ilegal în Ucraina cu o mașină cu numere diplomatice, care îi aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook.com

   

  Facebook

  SOCIAL

  Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, participă la Marșul Victoriei din centrul Capitalei. În timpul marșului, Dodon a declarat...

  SOCIAL

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat pe veteranul Pavel Gladcov cu ocazia aniversării zilei de naștere:

  POLITICA

  Scoaterea la rampă a lui Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, se face cu scopul de a distrage atenția de la...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că formațiunea sa va merge săptămâna viitoare la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în cursa pentru...

  Copyright © 2020