Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon spune că va fi anunțat un concurs public de selectare a unui proiect de construcție a unei noi Filarmonici Naționale

  Autoritățile anunță despre construcția unui sediu nou al Filarmonicii Naționale, după ce sediul de aproape un secol a fost distrus de flăcări. Președintele Igor Dodon a declarat că urmează să fie anunțat un concurs public de selectare a unui proiect de construcție a unei noi clădiri a Filarmonicii.

  Șeful statului a menționat, la emisiunea ”Președintele răspunde”, că a mers în această dimineață la fața locului, unde a găsit o situație deplorabilă. Potrivit președintelui, focul a distrus aproape în totalitate sediul care nu mai poate fi restabilit.

  Igor Dodon a declarat că a fost deschis un cont de acumulare de surse. Potrivit președintelui, deja a fost contactat de potențiali sponsori care sunt gata să transfere 1 milion de lei pentru construcția unei clădiri noi a Filarmonicii Naționale. Șeful statului a anunțat că edificarea unui edificiu noi va necesita sute de milioane de lei.

  ”Trebuie să construim un edificiu nou care să rămână pe secole înainte. Pentru aceasta sunt necesare resurse. Contul a fost deschis. Sunt ferm convins că anul viitor vom începe construcția unei Filarmonici noi”, a spus președintele.

  Paralel, șeful statului a anunțat că va lansa o campanie națională de colectare de fonduri pentru construcția Filarmonicii din Chișinău.

  Cât privește angajații Filarmonicii, șeful statului spune că pentru aceștia va fi găsit un sediu provizoriu unde își vor putea desfășura activitatea. În cadrul emisiunii, președintele a mulțumit pompierilor pentru munca depusă la localizarea și stingerea incendiului de la Filarmonica Națională.

  a-tv.md

  SOCIAL

  „Am făcut cunoștință în căminul studențesc, la universitate. Am mers la o nuntă studențească împreună. Igor este foarte hotărât în tot ce face și...

  SOCIAL

  Candidatul independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru în zona de nord a Moldovei.

  SOCIAL

  Știrile false afectează în cea mai mare parte familia, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru TASS. Candidatul independent la funcția de...

  POLITICA

  Igor Dodon spune că este gata să își apere victoria la alegerile prezidențiale, în cazul în care oponenții politici vor scoate oamenii în stradă....

  Copyright © 2020