Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon spune că relațiile R. Moldova cu România și Ucraina sunt foarte bune

  Igor Dodon promite că dacă își va continua mandatul la Președinție va menține și mai departe echilibrul pe care a reușit să-l readucă în politica externă moldovenească. Dodon a declarat pentru Europa Liberă că în prezent relațiile cu Europa sunt mai bune decât acum doi ani.

  În același timp, spune Dodon, neînrăutățind relațiile cu Europa, a reușit să îmbunătățească relațiile cu Federația Rusă.

  ”Practic avem un dialog foarte bun la toate nivelurile, noi am reușit să revenim pe piața rusă cu produsele noastre, fără taxe vamale și noi anul trecut 230-240 de mii de tone de mere am exportat încolo (…) noi nu trebuie să spunem că să mergem doar pe o piață sau pe alta, politica externă echilibrată anume aceasta și presupune – și cu Uniunea Europeană relații bune, și cu Federația Rusă. Și noi vom face tot posibilul ca acest echilibru să fie menținut”, a spus Dodon.

  În opinia lui Dodon, dacă va fi ales alt președinte, diplomația moldovenească ar putea reveni la situația de acum doi-trei ani, când era politică proeuropeană și antirusească.

  Igor Dodon a mai spus că Republica Moldova nu are probleme în relațiile cu România și Ucraina.Potrivit lui Dodon, relațiile bilaterale cu acești doi vecini sunt foarte bune.

  moldova.europalibera.org

  Facebook

  POLITICA

  Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o inițiativă legislativă de a înregistra o nouă Lege cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu președinții comisiilor de profil din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova....

  POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețsov.

  POLITICA

  Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în...

  Copyright © 2020