Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon spune că decizia CC din 21 mai confirmă că Maia Sandu a procedat NECONSTITUȚIONAL

  Președintele Igor Dodon susține că, prin decizia din 21 mai Curtea Constituțională a confirmat că Maia Sandu a fost demisă legal din funcția de premier al Republicii Moldova. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii săptămânale ”Președintele răspunde”, că Înalta Curte a stabilit că filtrul suplimentar de selectare a candidatului la funcția de Procuror General creat la inițiativa premierului de atunci Maia Sandu și, ulterior, asumarea răspunderii de către Sandu au fost anticonstituționale.

  ”De fapt, noi am preîntâmpinat-o. Maia Sandu vroia să înăsprească și mai tare, atunci când a depus asumarea responsabilității și noi am înaintat moțiunea de cenzură. Curtea Constituțională a confirmat că noi am avut dreptate și că ea a fost demisă corect, pentru că ceea ce a propus anul trecut a fost anticonstituțional”, a declarat președintele.

  Șeful statului a mai spus că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, este un bun profesionist, integru și cu verticalitate din care cauză nu convine grupării Plahotniuc și acoliților săi Andrian Candu și Ilan Șor.

  Magistrații Curții Constituționale au stabilit că Guvernul condus de Maia Sandu a încălcat Constituția, atunci când a creat o comisie și a organizat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General.

  Facebook

  POLITICA

  Staff-ul lui Igor Dodon a înregistrat un număr mare de încălcări în ziua de 15 noiembrie, atunci când s-a desfășurat turul doi al alegerilor...

  SOCIAL

  Сu cât mai repede va începe vaccinarea populației, cu atât mai repede va fi oprit procesul de răspândire a infecției COVID -19. De această...

  POLITICA

  Relațiile economice dintre țara noastră și Republica Armenia au fost discutate de către președintele Igor Dodon și ambasadorul Jivan Movsisyan.

  SOCIAL

  În Chișinău lucrurile se schimbă spre bine pentru că avem un primar care nu face politică, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele...

  Copyright © 2020