Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon: Sperăm că în următoarele două luni vom obține un vaccin împotriva COVID-19, care să fie omologat la nivel internațional

  Un vaccin omologat împotriva virusului COVID-19 ar putea ajunge la noi în țară până la fârșitul acestui an. În primul rând, imunizarea se va face în rândul persoanelor care luptă cu această maladie. Este vorba despre medici, profesori, polițiști, farmaciști și alții. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, la Prime TV.

  “Sperăm că în următoarele două luni vom putea obține un vaccin, care să fie omologat la nivel internațional, care să fie administrat în Republica Moldova în primul rând celor din prima linie, după – doritori. Pentru medici, profesori, polițiști trebuie să fie gratis din partea statului, ceilalți – vedem care va fi posibilitatea bugetului”, a declarat Igor Dodon.

  Șeful statului spune că a deja discutat cu autoritățile ruse pentru a primi până la 150 de mii de vaccinuri.

  „Am solicitat 100-150 de mii de vaccinuri pentru cei din prima linie. Acest vaccin rusesc care deja masiv este utilizat în Rusia, încă nu este omologat pentru export, ei acum trec a treia perioadă de omologare”, a explicat președintele.

  Igor Dodon a precizat că vaccinarea în țara noastră nu va fi obligatorie.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

  SOCIAL

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, i-a convocat, astăzi, pe Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina, secretarul...

  POLITICA

  Maia Sandu refuză să se imunizeze cu vaccinul AstraZeneca, livrat în țara noastră de către autoritățile de la București.

  SOCIAL

  Guvernul va decide de urgență procurarea unui milion de vaccinuri anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi la ședința convocată în...

  Copyright © 2020