Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere cu reprezentanții Diasporei moldovenești din Belarus

  Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon, Președintele Parlametului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi, precum și deputații socialiști – membri ai Delegației Parlamentului RM au avut o întrevedere cu reprezentanții Diasporei moldovenești din Belarus.

  “Am vorbit despre protecția socială a moldovenilor stabiliți în Belarus, despre recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere auto și a diplomelor de studii, despre cum putem încuraja implicarea în proiecte economice în țara de baștină și promovarea valorilor culturale și tradițiilor moldovenilor”, a anunțat Zinaida Greceanîi.

  Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au răspuns la întrebările membrilor Diasporei. Totodată, speakerul i-a informat că a abordat cu oficialii belaruși subiectul construcției Ambasadei Moldovei la Minsk. Acest fapt ar spori esențial gradul de protecție a originarilor din Moldova stabiliți în Belarus.

  “I-am felicitat pe compatrioții noștri cu ocazia sărbătorilor pascale și le-am mulțumit pentru faptul că reprezintă cu demnitate țara noastră în Republica Belarus, iar respectul pentru tradițiile noastre naționale mențin trăinicia rădăcinilor lor cu baștina”, a spus Zinaida Greceanîi.

  socialistii.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP), Zinaida Greceanîi, a participat, în format online, la reuniunea Biroului Femeilor Parlamentare al UIP.

  POLITICA

  Datorită PAS, numărul moldovenilor, care va ajunge să își ridice pensia, va scădea dramatic. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a declarat...

  POLITICA

  Un buget fără proiecte de investiții, fără o creștere reală a veniturilor populației și care nu conține niciun angajament asumat în fața cetățenilor de...

  POLITICA

  Deputații socialiști au cerut ca de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului să fie scos proiectul de lege al PAS, care prevede majorarea...

  Copyright © 2021