Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon și PSRM și-au onorat angajamentele asumate față de lucrătorii din sistemul medical

  Președintele Igor Dodon și PSRM și-au onorat angajamentele asumate față de lucrătorii din sistemul medical. Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, a declarat că, pe parcursul a mai puțin de un an, lefurile angajaților din sănătate au fost majorate cu 100%.

  Inițiativa a fost propusă, în vara anului trecut, de președintele Igor Dodon și prevede dublarea etapizată a salariilor pentru toți lucrătorii din medicină, inclusiv personalul auxiliar. La 01 septembrie 2020 și 01 ianuarie 2021, leafa din sănătate a crescut cu câte 30%. La 01 iulie, urmează să fie efectuată ultima etapă de majorare cu alte 40%.

  Pentru asigurarea ultimei etape, deputații PSRM au înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă care prevede alocarea a aproape 841 de milioane de lei din fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală. Totodată, fracțiunea PSRM mai propune acordarea altor aproape 272 de milioane de lei pentru achitarea sporului calculat personalului antrenat în lupta cu COVID-19. În total, este vorba despre peste 1,11 miliarde de lei.

  ”Este o sumă enormă. Astfel, timp de mai puțin de un an au crescut salariile tuturor angajaților din sistemul medical. Ceea ce a promis președintele Igor Dodon a fost îndeplinit. PSRM susține aceste proiecte în Parlament”, a declarat Odnostalco.

  Fracțiunea PSRM speră că acest document va fi votat de Parlament în cel mai scurt timp.

  multimedia.parlament.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a avut o convorbire telefonică cu ES Zhang Yinghong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, cu ocazia încheierii misiunii...

  SOCIAL

  Avocatul Poporului a fost votat de către majoritatea parlamentară printr-un vot exclusiv politic asumat. Anume vot politic îl voi numi pentru că nu am...

  SOCIAL

  Avocatul Poporului a fost votat de către majoritatea parlamentară printr-un vot exclusiv politic asumat. Despre aceasta Ion Manole, directorul executiv al Promo-LEX, a scris...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

  Copyright © 2021