Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon, șeful delegației la APCEMN, a participat la reuniunea Comitetului pentru chestiuni juridice și politice

  Deputatul Igor Dodon, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperări Economice la Marea Neagră (APCEMN), a participat la cea de-a 58-a reuniune a Comitetului pentru chestiuni juridice și politice al Adunării, în calitate de membru al acestuia.

  Reuniunea a avut loc pe parcursul zilei de astăzi, în regim online, întrunind membrii Comitetului – reprezentanți ai delegațiilor naționale, precum și angajați ai Secretariatului Internațional al organizației.

  Principala temă de pe agenda ședinței a fost promovarea digitalizării și inovării în scopul îmbunătățirii procesului legislativ și transparenței activității parlamentare.

  De asemenea, au fost puse în discuție activitățile demarate în cadrul Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), precum și proiectele planificate.  Printre cele mai ambițioase proiecte de  dezvoltare a infrastructurii regionale se numără dezvoltarea autostrăzii de centură în regiunea Mării Negre (Black Sea Ring Highway) și a rețelelor de transport maritim în regiunea OCEMN” (“Motorways of the Sea”).

  Totodată, a fost ales un nou președinte al Comitetului, precum și vicepreședintele acestuia.

  Reuniunile comitetelor APCEMN precedează sesiunea de toamnă a Adunări Generale a APCEMN, care va avea loc pe 23-25 noiembrie.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  Copyright © 2021