Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon se arată sigur că Vladimir Plahotniuc va fi extrădat de autoritățile americane în cel mai scurt timp

  Președintele Igor Dodon se declară sigur că Vladimir Plahotniuc va fi extrădat de autoritățile americane Republicii Moldova în cel mai scurt timp. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că Plahotniuc va răspunde în fața justiției moldovenești pentru toate fărădelegile săvârșite.

  ”Procurorul a spus clar, că Plahotniuc a participat la furtul miliardului, toate actele necesare pentru a fi extrădat au fost transmise partenerilor din SUA pentru ca ei să ia decizia corespunzătoare. Eu sper că, în viitorul apropiat, de dorit în lunile imediat următoare, procedura să aibă loc. Cred că foarte mulți îl așteaptă pe Plahotniuc în Republica Moldova pentru ca să se expună asupra tuturor învinuirilor ce i se aduc și să răspundă pentru toți acești ani în care el a uzurpat puterea în stat”, a spus președintele.

  Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a declarat săptămâna aceasta că autoritățile americane examinează cererea venită din Republica Moldova privind extrădarea fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahontiuc, cercetat în Republica Moldova în dosarul fraudei bancare.

  Facebook

  POLITICA

  Președintele socialiștilor Igor Dodon convoacă Comitetul executiv al PSRM. Anunțul a fost făcut în această dimineață.

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși de stil vechi îl prăznuiesc astăzi, 14 ianuarie, pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, unul dintre cei mai importanţi...

  SOCIAL

  În ajunul Anului Nou pe stil vechi ex-președintele Igor Dodon le-a transmis cetățenilor un mesaj de felicitare, urări de sănătate, pace și bunăstare.

  LUMEA

  Statele Unite au depăşit cu mult marţi recordul precedent de decese zilnice, raportând aproape 4.500 de decese asociate COVID-19 într-o singură zi, potrivit datelor...

  Copyright © 2020