Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Prin decizia CC a fost stopată reforma justiției. Dar cine conduce CC, oare nu reprezentant al opoziției?

  Reforma Justiției a fost stopată prin ultima decizie a Curții Constituționale (CC), care se referă la proiectul de lege pentru modificarea și completarea Constituției. Totuși, guvernarea va căuta soluții pentru a continua această reformă importantă pentru țara noastră. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”.

  „Nu putem comenta ce face CC, deciziile se execută, au fost și altele cu care eu nu am fost de acord, de exemplu, creditul rusesc. Nu comentez elementele juridice. Dar, reforma justiției rămâne o prioritate și aici chiar vreau să vin cu un mesaj către oponenții politici, care spuneau că noi stopăm reforma: dar cine conduce CC? Oare nu un reprezentant al opoziției, delegat de dvs anul trecut?”, a precizat Igor Dodon.

  Șeful statului a amintit că proiectul de Lege privind modificarea și completarea Constituției a fost dezbătut cu societatea civilă, consultat și avizat de partenerii europeni, dar și de Comisia de la Veneția.

  Precizăm că și fostul președinte al CC Alexandru Tănase spune că a rămas „șocat” de Avizul dat de actuala componență a CC la acest proiect.

  „Avizul CC abundă de contradicții, absurdități și manipulări. Prima senzație pe care am avut-o citind acest aviz a fost că am în față un referat scris de un student mediocru, ce nu s-a complicat să înțeleagă care este logica procedurii revizuirii constituționale și care este rolul CC în acest proces”, a precizat acesta.

  a-tv.md

  SOCIAL

  Candidatul independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru în zona de nord a Moldovei.

  SOCIAL

  Știrile false afectează în cea mai mare parte familia, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru TASS. Candidatul independent la funcția de...

  SOCIAL

  Republica Moldova ar putea obține vaccin împotriva COVID-19 deja până la sfârșitul acestui an. Autoritățile de la Chișinău poartă discuții, în acest sens, cu...

  SOCIAL

  Igor Dodon a vizitat Zona Antreprenorialului Liber (ZAL) “Expo-Business-Chişinău” și a discutat cu membrii colectivului.

  Copyright © 2020