Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Igor Dodon: Portul Giurgiulești este un obiectiv strategic care nu poate trece în totalitate sub control străin

  Ex-președintele țării, Igor Dodon, a criticat vânzarea portului Giurgiulești. În cadrul unei emisiuni la NTV Moldova, Dodon a declarat că trebuie de verificat cum a fost posibil ca acest obiectiv strategic să treacă sub controlul străinilor.

  “Eu îmi amintesc de anul 2005, aveam 30 de ani. Voronin m-a invitat, a spus Igor, tu vei răspunde de portul Giurgiulești. Eu idee nu aveam ce este un port. Mi-a spus că du-te, vei fi reprezentatul Guvernului la construcția portului. Acest port pe care l-am creat pe parcursul anilor 2005-2009, este un proiect strategic pentru Republica Moldova. Țara noastră a primit posibilitatea să iasă în Marea Neagră. Portul era condus de moldovenii noștri și un manager străin. Faptul că a trecut sub controlul străinilor, trebuie să verificăm cum a fost posibil. Cred că nu poți să dai în totalitate un astfel de obiectiv strategic în subordinea străinilor”, a declarat Dodon.

  Portul liber internațional Giurgiulești a intrat în proprietatea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Se întâmplă după ce instituția a achiziționat 100% din capitalul grupului de companii Danube Logistics Group, la 7 mai 2021.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor etnoculturale din Republica Moldova.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova,...

  POLITICA

  Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima...

  Copyright © 2021