Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon pledează pentru consolidarea unui parteneriat strategic dintre Republica Moldova și China

  Igor Dodon pledează pentru consolidarea unui parteneriat strategic dintre Republica Moldova și China. Despre aceasta președintele PSRM a declarat în cadrul întrevederii de lucru cu E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong. Totodată, liderul socialiștilor susține cooperarea dintre PSRM și Partidul Comunist din China.

  „Am menționat faptul că un Protocol în acest sens a fost pregătit încă anul trecut iar părțile intenționau să-l semneze în luna martie 2020, în cadrul vizitei delegației moldovenești la Beijing, însă, din cauza pandemiei, vizita a fost amânată. Actualmente, ambele părți reiterează interesul față de reluarea negocierilor pentru semnarea Protocolului de cooperare dintre PSRM și PCC.

  De asemenea, am subliniat că în timpul apropiat, Partidul Socialiștilor va adopta un nou Program politic, în cadrul căruia, la capitolul politică externă va fi indicat vectorul spre Est, drept prioritar. Acest fapt va presupune dezvoltarea unor relații mult mai strânse cu Rusia, alte țări membre ale Uniunii Economice Eurasiatice și China. Pe finalul discuției, am vorbit despre posibilitatea de obținere de către Moldova a vaccinului chinezesc împotriva COVID-19, astfel ca cetățenii noștri să poată alege de sine stătător dintr-o gamă variată ale preparatului medicamentos”, a anunțat Igor Dodon.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Curtea Constituțională a indicat din nou care este locul Președinției și i-a interzis Maiei Sandu să încalce Constituția, să demită și să numească miniștrii...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a prezidat ședința de lucru a fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău.

  SOCIAL

  Proiectul ”Salvăm copiii din lumea tăcerii”, lansat la inițiativa lui Igor Dodon, va sprijini în continuare copiii cu deficiențe de auz. De Ziua Mondială...

  POLITICA

  Deputații PSRM au avut, astăzi, o ședință de lucru cu liderul socialiștilor, Igor Dodon, la care s-a discutat agenda de lucru pentru următoarea perioadă.

  Copyright © 2020