Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Plahotniuc, Șor și instrumentele lor Candu, Usatâi și alte conserve bat în Dodon, evident în susținerea Maiei Sandu

  Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, prin gruparea sa din Parlament, încearcă să o favorizeze pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale pentru a stopa investigarea fraudei bancare și pentru a menține în continuare aeroportul în posesia lui Șor. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon la o emisiune televizată, care spune că anume din această cauză aceștia s-au unit cu Sandu pentru a nu-i permite lui Dodon să revină la guvernare.

  ”Ei nu luptă cu Sandu, ei luptă cu Dodon. Sunt trei argumente de ce Plahotniuc o susține pe Sandu la prezidențiale. Plahotniuc, Șor și instrumentele lor Candu, Usatâi și alte conserve bat în Dodon, evident în susținerea Maiei Sandu. Primul argument, când a început mai activ investigarea miliardului în timpul? Când Sandu era premier sau după? Când au fost aduse dovezi în implicarea lui Plahotniuc în furtul miliardului? După ce Maia Sandu a plecat din funcția de premier. Până atunci s-a mimat totul. Ultimii cinci ani s-a făcut fum în investigarea furtului miliardului. De aceea lor nu le este convenabil ca Dodon să rămână la guvernare, pentru că pe Maia Sandu o poartă printre degete și niciun fel de investigație nu va fi”, a spus Dodon.

  ”Al doilea argument, Maia Sandu s-a întâlnit cu Rothschild și îi apăra aeroportul lui Șor. Investigația mai clară cu a concesionării Aeroportului Chișinău a fost făcută după ce Maia Sandu a plecat din funcția de premier. Acum APP a inițiat procesul de anulare a contractului de concesionare. De aceea, Plahotniuc înțelege că dacă Maia Sandu revine într-o formă sau alta cu ea se va înțelege sau o va minți, va mai aduce un investitor american”, a declarat președintele, care a amintit că fostul ministru al Justiției din partidul lui Sandu apără acum investiția lui Șor în aeroport.

  Și al treilea argument, în opinia președintelui, este că Plahotniuc se află în SUA, iar Maia Sandu e o candidatură apropiată Statelor Unite.

  ”Acestea sunt trei argumente de ce toată ”grupirovka” lui Plahotniuc, toți bandiții, s-au unit alături de Maia Sandu împotriva lui Dodon”, a spus președintele.

   

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon și-a încheiat campania electorală acasă, în sânul familiei. Candidatul independent le-a mulțumit celor dragi pentru că l-au susținut în această perioadă.

  SOCIAL

  Igor Dodon susține că deocamdată nu a decis în ce țară va efectua prima sa vizită oficială, după ce va obține victoria la alegerile...

  POLITICA

  Ministerul Justiției va contesta decizia în cazul judecătorilor din dosarul „Laundromat”, care au fost repuși recent în funcție. Despre aceasta Igor Dodon a declarat...

  POLITICA

  În 2021, va fi lansată o reformare fără precedent a sistemului judecătoresc din Republica Moldova. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat în cadrul unei...

  Copyright © 2020