Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Până în iunie 2019, toți judecătorii nu luau nicio decizie fără coordonarea cu oficiul central al PDM

  Președintele Igor Dodon a declarat că, până în iunie 2019, sistemul de drept din Moldova era subordonat în totalitate fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Șeful statului a menționat, în timpul emisiunii ”Președintele răspunde”, că judecătorii coordonau cu oamenii lui Platotniuc până și deciziile pe care trebuiau să le emită în dosarele de desfacere a căsătoriei.

  ”Până în iunie 2019, toți judecătorii nu luau nicio decizie fără coordonarea cu oficiul central al PDM. S-a ajuns că și divorțurile, cui să-i dea mașina sau casa. Deciziile se luau la PDM de oamenii lu Plahotniuc. Judecătorii știu”, a spus Dodon.

  Președintele a declarat că același lucru era și în organele procuraturii. Potrivit șefului statului, prin procurorii subordonați, Plahotniuc și oamenii lui au ruinat un șir de afaceri.

  ”Câți oameni se temeau să vorbească la telefon sau de câți oameni s-au apropiat oamenii lui Plahotniuc, Țuțu și alții, care spuneau businessul acesta este la tine bunișor. Cât costă? Oamenii de afaceri dacă spuneau că nu sunt interesați, apărea dosarul deschis de unii alde Morari (Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție –n.r.)sau Chitoroagă (Nicolae Chitoroagă – șeful PCCOCS) și vă puneau la pușcărie, la răcoare pe vreo 4-5 luni ca să vă gândiți până veți scri businessul pe cutare. Câți ați fost ruinați așa până în iunie anul trecut? Văd că unii au uitat de lucrul acesta”, a declarat șeful statului.

  Potrivit președintelui, odată cu schimbarea guvernării în iunie 2019, s-au schimbat și lucrurile în justiție. Șeful statului a reiterat că el personal nu s-a implicat și nu se va implica în justiție și în activitatea Procurorului General.

  ”În ultimele șase luni de când avem un nou procuror general nu avem niciun caz când s-a mers cu masca-show la oamenii de afaceri, să le închidă businessul. Au fost închise un șir de dosare politice. Ne place sau nu ne place. Unii dintre ei sunt oponenții mei politici care mă critică și fac proteste prin fața Președinției. Procuratura își face lucrul profesionist, iar cei care încearcă să mă acuze de subordonarea justiției, să-și amintească ce a fost anterior și să nu creadă că noi vom proceda la fel”, a declarat președintele țării.

  Facebook

  POLITICA

  Alegerile din 21 noiembrie la Bălți nu înseamnă doar o luptă pentru funcția de primar, dar semnifică și un pas de eliberare a Moldovei...

  POLITICA

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu acțiunile iresponsabile ale noii guvernări și consecințele devastatoare ale acestora.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de apreciere și admirație de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Liderul socialiștilor menționează...

  Copyright © 2021