Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Occidentul se implică în politica internă a țării pentru că avem o conducere slabă

  Occidentul are intenția să transforme Republica Moldova în a doua Ucraina, pentru a crea aici un front comun antirusesc. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, la postul public de televiziune „GRT” din UTA Găgăuzia.

  ”Occidentul are scopul clar să transforme Moldova în Ucraina. Nu vorbesc de tot Occidentul. Pentru ei Moldova este o pată albă și ei au decis ca să creeze în regiune un front comun antirusesc. Dar în Moldova este Dodon, Voronin, care pledează pentru o politică externă echilibrată. Ei vor acum să rezolve această problemă, cu toate forțele posibile”, a declarat Igor Dodon.

  Liderul socialiștilor a declarat că reprezentanții conducerii țării trebuie să ia exemplu de la comunistul Vladimir Voronin, care la i-a indicat clar ambasadorului SUA că există Convenția de la Veneția și că trebuie să respecte suveranitatea țării în care este atașat.

  ”Trebuie să le indicăm clar că există limite. Ei reprezintă țara lor și nu trebuie să se implice în treburile interne ale țării noastre. La noi este acest haos, pentru că avem o conducere slabă, iar președintele agreează asemenea comportament”, a spus Igor Dodon.

  Președintele PSRM a reiterat că Republica Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată.

  ”Noi nu trebuie să ne angajăm în lupta geopolitică pentru ca să fim folosiți drept carne de tun împotriva lui Lukașenko sau Putin. Nu trebuie să permitem acest lucru, dar forțele de dreapta urmăresc acest scop”, a declarat liderul PSRM.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, la solicitarea diplomatului. Ambasadorul și-a...

  POLITICA

  Ieșirea anticipată la pensie pentru carieră lungă propusă de majoritatea PAS, paralel cu majorarea vârstei de pensionare, este o înșelătorie crasă a cetățenilor. De...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul de felicitare a președintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare:

  POLITICA

  Datorită PAS, numărul moldovenilor, care va ajunge să își ridice pensia, va scădea dramatic. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a declarat...

  Copyright © 2021