Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Noii miniștri și-au asumat o responsabilitate pe termen lung, nu pe termen scurt

  Noii miniștri, care au fost investiți astăzi în funcție, trebuie să înțeleagă că și-au asumat o responsabilitate pe termen lung, nu pe termen scurt și vor trebui să-și valorifice tot potențialul profesional. Declarația a fost făcută de către președintele țării, Igor Dodon, la ceremonia de investire a noilor membri ai cabinetului de miniștri.

  „Este o situație neplanificată, însă nu puteam lăsa instituțiile să funcționeze cu niște conducători care erau deja demisionari. Traversăm o perioadă de criză pandemică mondială și națională, în care nici măcar pentru o zi nu ne permitem să apelăm la improvizații si sa lăsăm instituțiile fără o conducere asumată deplin”, a declarat Igor Dodon.

  Președintele a anunțat că urmează și alte schimbări, nu doar la nivelul echipei, dar și la nivelul strategiei de guvernare, care sunt dictate de evoluția pandemică.

  “Preocuparea noastră după ce se termina aceste alegeri va fi să pornim și mai multe proiecte importante la care s-a lucrat intens în ultimele luni, proiecte ce țin de întărirea sistemului medical, de creșterea siguranței și securității cetățenilor, de continuarea creșterii veniturilor personalului medical, dar și a altor categorii de salariați, a veniturilor pensionarilor. Am demonstrat că avem soluții, am făcut deja primele majorări si vom continua imediat după alegeri. Nu intru în detalii pe fiecare proiect în parte, să nu fie interpretat electoral. Am dorit însă să transmit acest mesaj pentru ca noii miniștri să înțeleagă că și-au asumat o responsabilitate pe termen lung, nu pe termen scurt, una în care vor trebui să-și valorifice tot potențialul profesional”, a spus șeful statului.

  Președintele a dat asigurări că după alegeri guvernul va avea parte de o susținere suficient de puternică pentru a face față sarcinilor sale.

  „Avem cel puțin 3 formule pe care lucrăm, pornind de la o alianță largă, până la diferite alte formule politice construite împreună cu partidele și deputații responsabili din Parlament”, a mai spus Igor Dodon.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  La inițiativa noului director al oficiului Institutului Republican Internațional (SUA) în Moldova, dlui Krzysztof Lisek, originar din Polonia, președintele PSRM, Igor Dodon, a avut...

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. În cadrul discuțiilor a fost...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Anual, la 3 decembrie, alături de comunitatea mondială, consemnăm Ziua internațională a persoanelor cu dezabilități. Instituită în 1992 prin rezoluția Adunării Generale a Națiunilor...

  SOCIAL

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, continuă vizitele de lucru prin localitățile din țară. Astăzi, liderul socialiștilor a mers în orașul...

  Copyright © 2021