Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Noi vom continua implementarea Acordului de Asociere, pentru a prelua lucrurile bune de la UE

  Republica Moldova va continua relațiile comerciale cu țările Uniunii Europene și va implementa Acordul de Asociere pentru a prelua practicile bune ale statelor UE. Totodată, țara noastră va restabili relațiile cu Federația Rusă și va păstra parteneriatele cu alte state. Declarația a fost făcute de către candidatul independent la funcția de Președinte, Igor Dodon, la postul public de televiziune.

  „Noi continuăm implementarea Acordului de Asociere cu UE pentru a prelua lucruri bune care sunt în UE la capitolul social, combaterea corupției, justiție. În același timp trebuie să avem relații bune și cu alți parteneri strategici, doar așa Moldova poate să supraviețuiască. Noi o pondere mare de produse agro-alimentare exportăm în Federația Rusă. Da, ca pondere pe export de alte tipuri este UE pe locul 1, dar anul trecut aproape 240 mii tone de mere, fructe, am exportat în Rusia.

  Păstrăm acordurile cu UE dar restabilim, rămânem membri CSI, dezvoltăm parteneriatul cu Federația Rusă, suntem observatori la Uniunea Eurasiatică, avem parteneriate strategice cu Turcia și Ungaria.
  Acolo unde este interesul cetățeanului, producătorului autohton, noi vom merge și ne vom înțelege”, a declarat Igor Dodon.

  facebook.com

  Facebook

  LUMEA

  Primele secţii de votare s-au deschis vineri în Extremul Orient rus, în cadrul alegerilor legislative pentru Duma de Stat, care au loc timp de...

  ECONOMIE

  Igor Dodon ar fi negat informațiile parvenite de la un jurnalist precum că Federația Rusă ar fi pus embargo pe mai multe produse din...

  POLITICA

  Igor Dodon întreprinde o vizită în Federația Rusă, unde se va întâlni cu Diaspora. Despre aceasta liderul PSRM a anunțat pe facebook.

  POLITICA

  Federația Rusă este gata să îi acorde Republicii Moldova un suport financiar sub formă de credit, dacă se va ajunge la o stabilitate politică...

  Copyright © 2021