Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Noi nu vom accepta să treacă alți deputați în fracțiunea socialistă, chiar dacă sunt doritori

  PSRM nu va accepta ca deputații din alte fracțiuni să treacă în echipa socialiștilor. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele răspunde”.

  Șeful statului a fost întrebat despre soarta celor doi parlamentari, Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi, care au părăsit recent PDM.

  „Fracțiunea PSRM se poate mări doar pe cale naturală, adică doar prin alegeri repetate în unele circumscripții. Așa cum a fost, noi am venit cu 35 de deputați, au fost două circumscripții în Transnistria și Hâncești, avem plus doi deputați, acum sunt 37. Noi nu vom accepta să treacă alți deputați în fracțiunea socialistă, chiar dacă sunt doritori. Eu sunt categoric împotriva, eu nu vreau să procedăm cum a procedat Plahotniuc, care a venit cu 17 deputați și pe urmă avea 40 și ceva”, a precizat președintele.

  Întrebat de ce au plecat cei doi deputați din PDM, șeful statului a răspuns că nu se implică în treburile interne ale a Partidului democrat.

  Totodată, Igor Dodon a menționat că majoritatea parlamentară, care susține Guvernul Chicu, în continuare există.

  „Am văzut declarațiile acestor deputați care au anunțat că ei susțin în continuare Guvernul Chicu și majoritatea parlamentară, asta înseamnă că la această etapă încă avem susținerea a 51 de deputați”, a spus Igor Dodon.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, reiterează interesul forului legislativ de a promova agendă necesară oamenilor și cheamă deputații să se abțină de la obstrucționarea votării...

  POLITICA

  Igor Dodon va propune mai multe modificări la Constituția Republicii Moldova, inclusiv să fie micșorat numărul de deputați în Parlament.

  POLITICA

  Igor Dodon spune că PSRM nu va face coaliție cu deputații de la PRO Moldova, care au părăsit formațiunea. Totodată, Dodon a comentat acuzațiile...

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu i-a îndemnat pe parlamentari să manifeste responsabilitate și mai puțin populism atunci când vor dezbate pachetele de legi ce prevăd alocații...

  Copyright © 2020