Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Mesajele agresive împotriva alegătorilor din stânga Nistrului pot duce la provocarea unui nou conflict

  Mesajele agresive împotriva alegătorilor din stânga Nistrului și îngrădirea dreptului acestora de a participa la alegerile prezidențiale sunt periculoase și pot duce la provocarea unui nou conflict militar.

  Candidatul independent la funcția de șef al statului, Igor Dodon, s-a referit, în cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV Moldova, la acțiunile provocatoare ale deputaților PAS și PPDA, Igor Grosu și Alexandru Slusari, care i-au făcut separatiști pe transnistreni în ziua scrutinului.

  „Aceste mesaje sunt periculoase, Toți cetățenii își amintesc experiența tristă de la începutul anilor 90, din Moldova. Atunci, politicieni iresponsabili spuneau că cei care vorbesc o altă limbă sau nu doresc unirea cu România sunt separatiști. Atunci, din această cauză, am avut o situație dificilă în Găgăuzia și am avut războiul de pe Nistru. Astfel de declarații sunt foarte periculoase”, a declarat Igor Dodon,

  Igor Dodon a mai spus că persoanele care fac astfel de declarații sunt pasibili de pedeapsă penală, inclusiv cei care dețin funcții înalte, cum ar fi vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

  “Aceste acțiuni presupun pedeapsă penală. Chiar și în cazul deputaților, a unui vicepreședinte de Parlament sau a unui președinte de fracțiune.
  Este o abordare iresponsabilă din partea lor, care trebuie sancționată”, a mai spus candidatul independent la funcția de șef al statului.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor...

  SOCIAL

  Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuiește soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  SOCIAL

  Tradițional, de Bobotează, fostul șef al statului, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, s-a scufundat în apa rece ca gheața.

  Copyright © 2021