Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon: Maia Sandu a dat dovadă demonstrativ de lipsă de respect față de China

  Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China, amintesc, a fost una dintre primele țări care a acordat Moldovei asistență semnificativă la începutul pandemiei, în anul 2020.

  Această opinie a fost exprimată de Igor Dodon, președintele PSRM. El a menționat că China a inițiat numeroase programe de asistență pentru țara noastră în ultimii ani, anume în perioada mandatului lui Zhang Yinghong.

  „Consider acest pas al Maiei Sandu drept o provocare clară sau drept o urmare a unor instrucțiuni clare din străinătate, în special pe fundalul decorărilor din ultimele luni a ambasadorilor SUA, UE, Franței. De asemenea, sunt de părere că acest pas al actualei conduceri a țării demonstrează o lipsă de respect față de o țară atât de importantă pentru noi precum este China, care este și partener strategic al Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon.

  Liderul socialiștilor a amintit faptul că anul trecut, au fost elaborate câteva documente importante pentru a fi semnate: Acordul cu privire la parteneriatul strategic dintre RM și RPC, Acordul de Liber Schimb și Acordul privind regimul fără vize.

  „Consider că parteneriatul strategic cu China este foarte promițător pentru RM”, a concluzionat Igor Dodon.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, acceptă să se întâlnească doar cu cetățenii vaccinați. Cel puțin asta spun locuitorii din Peresecina, Orhei. Joi, 14 octombrie, președintele...

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de apreciere și admirație de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Liderul socialiștilor menționează...

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  Copyright © 2021