Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Igor Dodon la Soroca și Orhei

  Șeful statului, Igor Dodon, a depus astăzi flori la Monumentul ostașilor căzuți pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei, din satul Oclanda, raionul Soroca. Tot astăzi, președintele s-a deplasat și la Florești.

  În satul Oclanda, șeful statului a adus un omagiu memoriei și respectului faptelor eroice ale strămoșilor noștri, printre care a fost și locuitorul acestui sat, pilotul Alexandru Mocealov, decedat în vara anului 1941.

  La Soroca, președintele Igor Dodon, a mers la Spitalul raional, care are o capacitate de 240 de paturi și unde activează 450 de persoane.
  În prezent, în spital sunt tratați 30 de pacienți infectați cu coronavirus, iar alte 250 de persoane s-au externat deja. De la începutul epidemiei, 573 de persoane din acest raion s-au contaminat, dintre care 512 s-au însănătoșit, iar 18 au decedat.
  Șeful statului a exprimat gratitudine personalului spitalului pentru munca depusă și i-a informat despre inițiativa de dublare a salariilor tuturor lucrătorilor medicali din țară.
  Tot la Soroca, șeful statului a mers la două întreprinderi agricole. Una dintre acestea, ”Oclanda Agro” care de 20 de ani cultivă diverse produse agricole, dar are și o livadă de mere. Gospodăria dispune de o încăpere frigorifică și tehnică agricolă. A doua întreprindere la care a mers șeful statului este ”TehRubSor”. Aceasta, de asemenea, cultivă cereale și deține o livadă de mere. Acest agent economic activează de peste două decenii și are în dotare tractoare și combine.

  Facebook

  Copyright © 2020