Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: La protestul de duminică au participat aceleași fețe ca și în iunie 2019, doar că nu au mers să arunce cu păsări în curtea clădirii prezidențiale

  Președintele Igor Dodon a declarat că a trăit un sentiment de deja vu duminică, când Maia Sandu a organizat în centrul Chișinăului un protest. Șeful statului a declarat, la un post de televiziune, că la acest protest au fost prezente aceleași fețe ca și la manifestația din iunie 2019, organizată de Partidul Democrat condus atunci de Vladimir Plahotniuc.

  ”Aproximativ aceleași fețe: Filip, Candu, Diacov. Numai că s-a mai adăugat Maia Sandu, Usatîi care alerga printre oameni, Năstase, Țîcu. Numai că nu au mers să arunce cu păsări în curtea clădirii prezidențiale, dar fețele sunt aceleași”, a declarat președintele.

  Igor Dodon a reiterat că acest protest nu a avut niciun sens: Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale, legile cu care nu sunt de acord pot fi contestate la Curtea Constituțională, iar calea de declanșare a alegerilor anticipate poate fi discutată între fracțiunile parlamentare.

  ”Mi se creează impresia că cineva și-a planificat protestul după 15 noiembrie, în caz dacă pierde alegerile. Și acum dacă și-au planificat, hai să meargă înainte. Căutau motiv doar pentru ce să scoată lumea”, a spus Dodon.

  Președintele a criticat decizia de a scoate mii de oameni în stradă în condiții de pandemie, pe care a numit-o una cinică. Potrivit lui Dodon, medicii care priveau acest protest se întrebau dacă au minte organizatorii în condițiile în care acum se luptă pentru fiecare pat.

  Șeful statului a mai spus că acest protest nu a avut nicio finalitate.

  ”A fost ambiția de a scoate oamenii în stradă ca să arate că este mare lider. A scos oamenii și ce va fi mai departe? Care a fost finalitatea acestui miting. Oamenii așteaptă rezultate”, a declarat Igor Dodon.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  SOCIAL

  Protest la Președinție. Un grup de angajați ai întreprinderii “Calea Ferată din Moldova” au mers la reședința șefei statului, Maia Sandu, pentru a-și exprima...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Se creează impresia că pentru Maia Sandu și PAS campania electorală nu s-a încheiat, ei în continuare se pregătesc de turul trei al alegerilor...

  SOCIAL

  Astăzi, 31 ianuarie, la Bălți a avut loc un miting în susținerea limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM insistă ca Parlamentul să examineze, astăzi, în mod prioritar proiectul legii privind anularea "legii miliardului" pentru a depista peste 600 de milioane...

  Copyright © 2020