Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în sudul țării, în raioanele Ștefan Vodă și Căușeni

  Președintele, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru în raioanele Ștefan Vodă și Căușeni. Șeful statului a fost deja la două gospodării agricole din satul Brezoaia, Ștefan Vodă, care se ocupă de cultivarea culturilor cerealiere și a plantațiilor multianuale.

  Liderul unei întreprinderi, Iurie Șumleanschii, a spus că deși seceta a afectat culturile cerealiere din prima grupă, ploaia din aceste zile le dă optimism că roada va fi mult mai bună.

  Cea de-a doua întreprindere are o suprafață de 126 ha de livezi de cireși, prune și caise. Originar din Azerbaidjan, conducătorul Husein Daudov spune că este mulțumit de afacerea pe care o are în Moldova, de condițiile în care activează și de oamenii care muncesc cot la cot.

  Șeful statului a mers și la Stația de captare a apei din satul Cioburciu, care face parte din sistemul centralizat de irigare ”Masivul Căușeni”. Ca mărime și după capacități, stația este pe locul doi din țările CSI. Dată în exploatare la finele anului 1989, acum stația nu funcționează din cauza cheltuielilor mari pe care le suportă.

  Președintele a declarat că în condițiile secetei cu care deseori se confruntă Moldova, trebuie de identificat cele mai bune soluții pentru a dezvolta sistemele de irigare în beneficiul agricultorilor.

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Astăzi, la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii ortodocşi prăznuiesc Sfînta Treime, Cincizecimea, cunoscută în popor ca Duminica Mare. Cu prilejul...

  POLITICA

  La întrevederea lui Igor Dodon și Constantin Starîș cu diaspora moldovenească din Moscova și din centrul Rusiei, sala a fost neîncăpătoare.

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  POLITICA

  Președintele PSRM Igor Dodon împreună cu secretar executiv al Partidului Comuniștilor, Constantin Starîș, astăzi, la Palatul Tineretului din Sankt-Petersburg au avut loc o întâlnire...

  Copyright © 2021