Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Igor Dodon în vizită la Taraclia

  O gamă largă de subiecte privind dezvoltarea socio-economică dar și infrastructura regiunii a fost discutată în cadrul întrevederii dintre Igor Dodon și președintele regiunii Taraclia, Ivan Paslar. Vorbim despre susținerea agriculturii, reabilitarea drumurilor, obiectivele de menire socială și instituțiile educaționale dar și asigurarea cu apă.

  În mod special, părțile au discutat despre posibilitatea reorganizării Universității de Stat din Taraclia în filiala Universității Ruse din Bulgaria. Datorită sporirii prestigiului acestei instituții universitare, tinerii din raionul Taraclia, care vor opta pentru studii în Bulgaria, vor putea să rămână acasă, fapt care va influența pozitiv situația demografică din regiune și din Moldova, în general. Un alt subiect de discuție l-a constituit restabilirea exporturilor în Rusia a producției vinicole din raionul Taraclia. Anterior, au avut loc consultări corespunzătoare cu partenerii din Rusia.

  Ulterior părțile au mers la spitalul raional unde se tratează 19 pacienți diagnosticați cu COVID-19. Spitalul are o capacitate de 108 paturi, iar statele de personal constituie circa 200 de persoane. Totodată aici se resimte o insuficiență acută de cadre – lipsește o jumătate din numărul necesar de lucrători. De asemenea, președintele a oferit administrației instituției Diplomele de Onoare ale Președintelui, care vor fi înmânate cadrelor medicale din spital, în semn de înaltă apreciere a profesionalismului lor, dăruirea și eforturile enorme pe care le depun în combaterea răspândirii coronavirusului.

  În încheierea vizitei de lucru la sudul Moldovei, șeful statului s-a familiarizat cu activitatea a doi agenți economici din raionul Taraclia. SRL „Agrogled” activează de aproape 20 de ani. În prezent, compania prelucrează peste 10 mii de hectare de pământ, inclusiv 500 ha de plantații de viță de vie. Aici, la moment, este în plină desfășurare campania de recoltare a cerealelor. SRL „Biyaz Salcîm” a fost fondată în anul 2007, prelucrează 1800 de hectare de terenuri arabile, cultivă cereale și struguri.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020