Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon felicită creștinii ortodocși cu Sfântul Nicolae

  Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Aducerea moaștelor Sfîntului Ierarh Nicolae.

  Sfîntul Nicolae a trăit în secolele III şi IV, fiind episcop în Mira Lichiei. Pentru dreapta sa credinţă a fost întemniţat împreună cu alţi creştini și a fost eliberat în timpul Sfîntului Împărat Constantin cel Mare. Moaştele Sfîntului Ierarh Nicolae au fost aduse din Mira Lichiei la Bari (Italia), la 22 mai 1087, pentru a nu cădea în mîinile musulmanilor.

  Este vestit pentru faptele bune pe care le-a săvîrșit și înțelepciunea de care a dat dovadă, fiind recunoscut drept simbol al milosteniei şi onestităţii.

  Astăzi, mai multe localități din țara noastră sărbătoresc hramul, printre care și satul Sadova – satul natal al președintelui Igor Dodon.

  “Transmit sincere felicitări tuturor cetățenilor, în special, celor care sărbătoresc hramul localităților urîndu-le sănătate, linişte sufletească şi să se bucure de spiritul acestei sărbători”, a transmis șeful statului.

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, reiterează interesul forului legislativ de a promova agendă necesară oamenilor și cheamă deputații să se abțină de la obstrucționarea votării...

  POLITICA

  Speakerul, Zinaida Greceanîi, a adresat Președintelui Parlamentului (Saeima) Republicii Letonia, Ināra Mūrniece, un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a Letoniei.

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban a venit cu mesaj către studenți cu ocazia Zilei Internaționale a acestora. Ceban spune că cine a fost student știe...

  SOCIAL

  „Astăzi vin cu un mesaj de felicitare pentru toți cei care studiază și cred că știința aduce beneficii societății, pentru toți studenții care reprezintă...

  Copyright © 2020