Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon felicită creștinii ortodocși cu prilejul sărbătorii Înălțarea Sfintei Crucii

  Biserica Ortodoxă prăznuiește astăzi sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci, iar cu această ocazie, președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare tuturor credincioșilor.

  “Această sărbătoare marchează descoperirea miraculoasă a Crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos şi înălţarea acesteia în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, precum şi aducerea Sfintei Cruci de la perşii păgîni, pe vremea împăratului bizantin Heraclius, care a aşezat-o cu mare cinste în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim.

  Crucea este un simbol al victoriei asupra morţii şi a păcatului, iar sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci este marcată prin post aspru și rugăciune, pentru a ne aduce aminte de Patimile lui Iisus Hristos. Poporul nostru cinstește în mod deosebit Crucea și respectă tradiția strămoșească de a instala cruci la izvoare și răscruci de drumuri.

  Fie ca Dumnezeu prin Crucea Sa Dătătoare de Viaţă să ne blagoslovească și să ne ocrotească țara”, se menționează în mesaj.

  telegram

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor...

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat cetățenilor din toată țara, în contextul stării de urgență în sectorul energetic și al crizei sanitare.

  SOCIAL

  Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuiește soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  Copyright © 2021