Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon felicită creștinii ortodocși cu prilejul sărbătorii Înălțarea Sfintei Crucii

  Biserica Ortodoxă prăznuiește astăzi sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci, iar cu această ocazie, președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare tuturor credincioșilor.

  “Această sărbătoare marchează descoperirea miraculoasă a Crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos şi înălţarea acesteia în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, precum şi aducerea Sfintei Cruci de la perşii păgîni, pe vremea împăratului bizantin Heraclius, care a aşezat-o cu mare cinste în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim.

  Crucea este un simbol al victoriei asupra morţii şi a păcatului, iar sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci este marcată prin post aspru și rugăciune, pentru a ne aduce aminte de Patimile lui Iisus Hristos. Poporul nostru cinstește în mod deosebit Crucea și respectă tradiția strămoșească de a instala cruci la izvoare și răscruci de drumuri.

  Fie ca Dumnezeu prin Crucea Sa Dătătoare de Viaţă să ne blagoslovească și să ne ocrotească țara”, se menționează în mesaj.

  telegram

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de apreciere și admirație de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Liderul socialiștilor menționează...

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare dlui Veaceslav Volodin cu ocazia alegerii sale în funcția de Președinte al Dumei de...

  Copyright © 2021