Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Extrădarea inculpaților Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor este un subiect de interes național

  Extrădarea inculpaților în marele dosar penal privind frauda bancară, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, este un subiect de interes național. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon la Sputnik Moldova. Șeful statului a menționat că organele de anchetă fac demersurile necesare pentru ca cei doi să fie aduși acasă și să răspundă în fața legii.

  Președintele susține că șansele extrădării lui Plahotniuc din SUA sunt reale, cu o singură excepție.

  ”Șansele sunt foarte reale. Cred că probabilitatea de extrădare este mare, cu excepția cazului dacă cineva vrea să-i acorde acoperire geopolitică pentru a influența situația internă din Moldova. Totul va fi clar în timpul apropiat”, a spus șeful statului.

  În ceea ce privește, extrădarea lui Ilan Șor din Israel, președintele a declarat: ”Nu cred că Israelul are interese de a acorda acoperire politică unor criminali. Vor sta la pușcărie acolo sau vor fi aduși acasă”.

  Președintele țării a adăugat că Republica Moldova și SUA sunt parteneri strategici, iar ”partenerii strategici se ajută atunci când e vorba de lucruri importante”.

  ”Dar acesta este un subiect de interes național. Organele de investigații depun eforturi insistente în acest sens și sper că vor fi și rezultate”, a declarat președintele țării.

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  POLITICA

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu fostul prim-ministru al Federației Ruse, Serghei Stepașin.

  POLITICA

  Propunerile care au fost lansate, luni, de către Comitetul Politic Executiv al PSRM au fost discutate, în această seară, la ședința Consiliului Republican al...

  Copyright © 2021