Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Extrădarea inculpaților Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor este un subiect de interes național

  Extrădarea inculpaților în marele dosar penal privind frauda bancară, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, este un subiect de interes național. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon la Sputnik Moldova. Șeful statului a menționat că organele de anchetă fac demersurile necesare pentru ca cei doi să fie aduși acasă și să răspundă în fața legii.

  Președintele susține că șansele extrădării lui Plahotniuc din SUA sunt reale, cu o singură excepție.

  ”Șansele sunt foarte reale. Cred că probabilitatea de extrădare este mare, cu excepția cazului dacă cineva vrea să-i acorde acoperire geopolitică pentru a influența situația internă din Moldova. Totul va fi clar în timpul apropiat”, a spus șeful statului.

  În ceea ce privește, extrădarea lui Ilan Șor din Israel, președintele a declarat: ”Nu cred că Israelul are interese de a acorda acoperire politică unor criminali. Vor sta la pușcărie acolo sau vor fi aduși acasă”.

  Președintele țării a adăugat că Republica Moldova și SUA sunt parteneri strategici, iar ”partenerii strategici se ajută atunci când e vorba de lucruri importante”.

  ”Dar acesta este un subiect de interes național. Organele de investigații depun eforturi insistente în acest sens și sper că vor fi și rezultate”, a declarat președintele țării.

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a prezidat ședința de lucru a fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău.

  SOCIAL

  Proiectul ”Salvăm copiii din lumea tăcerii”, lansat la inițiativa lui Igor Dodon, va sprijini în continuare copiii cu deficiențe de auz. De Ziua Mondială...

  POLITICA

  Deputații PSRM au avut, astăzi, o ședință de lucru cu liderul socialiștilor, Igor Dodon, la care s-a discutat agenda de lucru pentru următoarea perioadă.

  POLITICA

  PSRM rămâne ferm pe poziții și va promova votarea în Legislativ a proiectului de lege privind lustrația și curățarea autorităților statului de influența oligarhică....

  Copyright © 2020