Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon explică beneficiile inițiativei PSRM privind achitarea energiei electrice din contul statului

  Cetățenii, care lunar consumă energie electrică de 100 de lei, ar putea fi scutiți de achitarea facturii pentru o perioadă de patru luni. Cu aceste explicații a venit președintele PSRM, Igor Dodon, după ce unele partide de dreapta au criticat inițiativa socialiștilor privind compensarea cheltuielilor populației pentru lumină. Igor Dodon a prezentat și un calcul potrivit căruia 700 de mii de cetățeni din mediul rural și 550 de mii de cetățeni, care locuiesc în orașe ar putea fi scutiți de achitarea facturilor timp de două luni.

  “Cheltuielile medii lunare pentru un consumator de rând se cifrează la 214 lei, adică 428 lei pentru două luni, în localitățile rurale această cifră este mai mică, în jur de 170 lei, iar pentru pensionari și mai mică – 80-100 lei. Cum va fi realizat acest lucru în practică:

  -Statul va transfera banii companiilor energetice, care vor scădea din facturile consumatorilor câte 214 lei pentru lunile aprilie și mai.

  -Dacă suma din factură va fi mai mare, spre exemplu 1000 de lei, atunci consumatorul va achita mai puțin de 800 lei.

  -Dacă factura va fi mai mică, spre exemplu 100 de lei la pensionari, atunci suma rămasă se transferă pentru următoarele luni. Adică, pentru pensionarii care achită 100 lei, vom achita consumul pentru 4 luni (428 lei)”, a precizat Dodon.

  Suma totală a compensațiilor, care are urma să fie achitate în următoarele luni, constituie aproximativ 533 milioane de lei. Fracțiunea PSRM propune ca aceste resurse să fie acoperite din contul reducerii cheltuielilor pentru întreținerea organizațiilor și structurilor de stat.

  facebook.com

   

  Facebook

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  Copyright © 2021