Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon: Eu consider că este o greșeală să anulăm indexarea de două ori pe an a pensiilor

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a criticat inițiativa președintelui Maia Sandu de a anula indexarea pensiilor de două ori pe an. În cadrul unei Ediții Speciale la Prime TV, Dodon a declarat că acest proiect este o greșeală.

  „Eu consider că este o greșeală să anulăm indexarea de două ori pe an a pensiilor. Noi am luptat pentru acest proiect de lege mai mult timp, iar echipa Maiei Sandu a încercat să blocheze acest proiect în 2019, de mai multe ori”, a declarat Dodon.

  Liderul socialiștilor a explicat care este diferența dintre proiectul propus de PSRM și cel al președintelui Sandu.

  „În acest an, dat fiind faptul că la 1 aprilie indexarea se primește mică, proiectul nostru care vine, înregistrat și sper să fie votat în regim de urgență, presupune la 1 aprilie indexarea să fie 3,89%, iar la 1 octombrie prognozele arată că trebuie să fie indexare cu 3,2%, sumat 7,1%. Maia Sandu propune anularea indexării din octombrie și să avem doar o indexare de 3,7%”, explică Dodon.

  Precizăm că la inițiativa ex-președintelui țării, Igor Dodon, la 1 aprilie pensionarii vor primi un ajutor unic de 1000 de lei.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  Copyright © 2021