Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon este gata să promulge Legea privind micșorarea vârstei de pensionare, dar și legea miliardului

  Președintele Igor Dodon este gata să promulge, săptămâna viitoare, legile votate azi în Parlament. Despre aceasta șeful statului a scris pe Facebook.

  “Cu puțin timp în urmă, Parlamentul a votat două proiecte extrem de importante. Este vorba de anularea așa-numitei “legi a miliardului”, prin care povara furtului secolului era pusă pe umerii cetățenilor. Acum cetățenii noștri, inclusiv businessul, nu vor mai fi obligați să plătească pentru miliardul furat. A doua lege la fel de importantă este reducerea vârstei de pensionarei, la 57 de ani pentru femei și 62 de ani, pentru bărbați.

  În cazul femeilor, care au născut cel puțin 5 copii, vârsta de pensionare va fi de 54 de ani. Anterior ne-am opus când a fost adoptată așa-numita „lege a miliardului”, care a împovărat poporul nostru cu achitarea a peste 800 de milioane de lei în următorii 25 de ani.

  La fel, ne-am opus în 2016 reformei pensiei, care a dus la majorarea vârstei de pensionare. Iar pe parcursul ultimilor 4 ani, în calitate de președinte al țării, am insistat de mai multe ori să fie promovate aceste legi de anulare a „legii miliardului” și a reformei pensiilor, care a dus la majorarea cenzului de pensionare.

  Inițiativele noastre au fost blocate până acum. Astăzi ne-a reușit! Înțeleg că unii politicieni, care au participat la furtul miliardului și la majorarea vârstei de pensionare, au fost categoric împotriva acestor legi și lansează scenarii apocaliptice despre consecințele acestui vot.

  Personal sunt ferm convins că aprobarea acestor legi, astăzi, de către Parlament sunt în favoarea cetățenilor și corespunde intereselor naționale ale Republicii Moldova”, a declarat președintele.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Igor Dodon a lansat o provocare pentru susținători și criticii săi, dar și pentru toți cetățenii care-i urmăresc emisiunea de vineri ”Președintele Igor Dodon...

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să lupte în opoziție, pentru această are o echipă și ideologie puternice, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon....

  ALEGEREA EDITORILOR

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să lupte în opoziție, pentru această are o echipă și ideologie puternice, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon....

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, vorbește despre necesitatea reformării și consolidării forțelor politice de centru-stânga din Republica Moldova. Liderul socialiștilor a declarat, vineri la emisiune,...

  Copyright © 2021