Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: După venirea la putere a blocului comuniștilor și socialiștilor, ajutorul pentru pensionari și alte categorii va continua

  Problema numărul 1 în Moldova este sărăcia. Socialiștii și comuniștii intenționează să o soluționeze venind la putere datorită rezultatelor obținute la alegerile parlamentare anticipate. Despre acest lucru a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Întrebarea principală” de la „NTV Moldova”.

  În special, el a menționat că este necesar să se lanseze o serie de campanii importante în sprijinul pensionarilor. „Ceea ce s-a întâmplat și pe perioada comuniștilor- indexarea pensiilor cu 20% pe an – trebuie completat cu indexarea de 2 ori pe an și această experiență bună trebuie continuată. Este imperativ să continuăm cu ajutorul unic de 2 ori pe an: ceea ce a fost lansat anul trecut la inițiativa noastră. Anul acesta, pentru sărbătorile de Paște, am alocat 1 000 de lei fiecărui pensionar care primește o pensie mai mică de 4 000 de lei. Și acest lucru trebuie continuat. Cred că trebuie să existe un ajutor substanțial pentru această categorie până la 1 octombrie”, a spus Dodon.

  Al doilea moment ține de majorarea salariilor. La inițiativa lui Igor Dodon, salariile medicilor au fost dublate cu 30%. De la 1 iulie, trebuiau să fie majorate cu încă 40%, dar Maia Sandu a blocat intrarea în vigoare a acestei legi. Președintele PSRM consideră că următoarea etapă trebuie de majorat salariile tuturor angajaților sistemului educațional – nu numai cadrelor didactice, ci și personalului tehnic. Și în viitor – și tuturor angajaților de stat.

  Al treilea -asistența socială. „Am lansat mai multe inițiative importante anul trecut: am sporit asistența acordată pentru perioada de iarnă pentru încălzire. Dar este necesar să anulăm în cele din urmă sistemul actual de acordare a asistenței sociale și să ne întoarcem la cel care era pe perioada comuniștilor. Atunci erau 13 categorii clare: pensionari, veterani, familii numeroase”, a enumerat Dodon.

  Președintele PSRM a vorbit și despre unde să obțină fonduri pentru acest lucru.

  „Vreau să vă reamintesc că pe perioada comuniștilor nu am avut un program cu FMI până în 2006. Nu a existat un astfel de ajutor extern, pe când acești adversari de dreapta aleargă ca niște cățeluși după ambasadorul SUA și liderul FMI cu mâna întinsă. Ne-am câștigat banii singuri, ne-am hrănit, am majorat pensiile cu 20% pe an și am construit drumuri. Pentru a face acest lucru, trebuie de ocupat de economie, de dezvoltat industria”, a conchis liderul socialiștilor.

  Socialistii.md

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, este împotriva vaccinării obligatorii. În cadrul unei emisiuni la Publika TV, Dodon a spus este dreptul fiecărui cetățean să ia...

  SOCIAL

  Deputații socialiști, consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a transmis sincere felicitări prim-ministrului Republicii Armenia, președintele Partidului „Contractul Civil”, Nikol Pashinyan, cu ocazia aniversării...

  Copyright © 2021