Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Dialogul dintre echipa prezidențială și societatea civilă este unul binevenit și trebuie continuat

  Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu președinții comisiilor de profil din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova.

  În cadrul întrevederii părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă în domeniul social, economic, politic, sănătății etc. Au fost evidențiate mai multe probleme cu care se confruntă societatea și lansate propuneri de soluționare a acestora.

  Membrii Consiliului au salutat pachetul de legi sociale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea și datorită căruia circa 1 mln. de cetățeni ai Republicii Moldova vor beneficia de susținere financiară din partea statului. De asemenea a fost apreciat noul sistem de recalculare a pensiilor, lansat în luna iulie curent.

  „În altă ordine de idei, am remarcat activitatea comisiilor Sănătate; Protecție socială, ocrotirea familiei, mamei și copilului; Educație; Mass-media și comunicare; Relații interetnice din cadrul Consiliului, care au venit cu propuneri și recomandări concrete de actualizare și îmbunătățire a Strategiei Naționale de Dezvoltare “Moldova 2030”.

  În finalul ședinței mi-am exprimat convingerea că dialogul dintre echipa prezidențială și societatea civilă este unul binevenit și trebuie continuat pentru a identifica cele mai optime soluții ce ar conduce la o mai bună funcționare a instituțiilor statului, sporirea calității vieții oamenilor și modernizarea tării”, a menționat Președintele.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon și-a încheiat campania electorală acasă, în sânul familiei. Candidatul independent le-a mulțumit celor dragi pentru că l-au susținut în această perioadă.

  SOCIAL

  Igor Dodon susține că deocamdată nu a decis în ce țară va efectua prima sa vizită oficială, după ce va obține victoria la alegerile...

  POLITICA

  Ministerul Justiției va contesta decizia în cazul judecătorilor din dosarul „Laundromat”, care au fost repuși recent în funcție. Despre aceasta Igor Dodon a declarat...

  POLITICA

  În 2021, va fi lansată o reformare fără precedent a sistemului judecătoresc din Republica Moldova. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat în cadrul unei...

  Copyright © 2020