Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Dialogul dintre echipa prezidențială și societatea civilă este unul binevenit și trebuie continuat

  Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu președinții comisiilor de profil din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova.

  În cadrul întrevederii părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă în domeniul social, economic, politic, sănătății etc. Au fost evidențiate mai multe probleme cu care se confruntă societatea și lansate propuneri de soluționare a acestora.

  Membrii Consiliului au salutat pachetul de legi sociale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea și datorită căruia circa 1 mln. de cetățeni ai Republicii Moldova vor beneficia de susținere financiară din partea statului. De asemenea a fost apreciat noul sistem de recalculare a pensiilor, lansat în luna iulie curent.

  „În altă ordine de idei, am remarcat activitatea comisiilor Sănătate; Protecție socială, ocrotirea familiei, mamei și copilului; Educație; Mass-media și comunicare; Relații interetnice din cadrul Consiliului, care au venit cu propuneri și recomandări concrete de actualizare și îmbunătățire a Strategiei Naționale de Dezvoltare “Moldova 2030”.

  În finalul ședinței mi-am exprimat convingerea că dialogul dintre echipa prezidențială și societatea civilă este unul binevenit și trebuie continuat pentru a identifica cele mai optime soluții ce ar conduce la o mai bună funcționare a instituțiilor statului, sporirea calității vieții oamenilor și modernizarea tării”, a menționat Președintele.

  a-tv.md

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu președintele raionului Ungheni, Ghenadie Mitriuc.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Igor Dodon speră că Republica Moldova va beneficia de vaccinul anti – COVID-19, înregistrat de Federația Rusă. “Sper că ne vom putea înțelege...

  POLITICA

  Deputații PDM, PSRM, PPDA și PAS au decis astăzi crearea a două grupuri de lucru, unul privind identificarea soluțiilor pentru sprijnirea agricultorilor în condiții...

  SOCIAL

  Deputații PSRM și PDM s-au întrunit astăzi la ședința coaliției de guvernare, cu participarea premierului și președintelui țării.

  Copyright © 2020