Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon, despre retragerea lui Durleșteanu: O operațiune specială, un joc pe sub masă, o acțiune calculată

  A fost o operațiune specială și un joc pe sub masă, nu cred în coincidențe. Așa a comentat Igor Dodon anunțul Marianei Durleșteanu de a renunța la calitatea de candidat înaintat la funcția de premier exact în momentul când președintele PSRM făcea declarații după consultările cu Maia Sandu.

  Liderul PSRM a calificat această acțiune drept una stranie, emotivă, foarte bine pusă la punct și calculată. Igor Dodon susține că Durleșteanu putea să-și anunțe decizia cu o zi înainte sau cu o zi după, dar nu exact când purta consultări cu Maia Sandu.

  ”Eu nu cred în coincidențe. Doamna Durleșteanu, dacă ne priviți acum, eu nu cred că o să mai avem discuții în timpul apropiat după această abordare. Se putea face cu o zi înainte sau cu o zi după. Sau trebuia sincer să ne spuneți și noi atunci convocam Parlamentul și o majoritate parlamentară înainta alt candidat. Dar o astfel de abordare, nu față de mine față de colegii care v-au înaintat, față de doamna Greceanîi care a semnat pentru Dumneavoastră? Eu cred că s-a făcut presiuni, aici a fost o operațiune specială și un joc pe sub masă”, a declarat Igor Dodon.

  Președintele PSRM a mai menționat că în această situație sunt multe lucruri care necesită răspunsuri, în condițiile în care Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a lui Igor Grosu cu o zi înainte de prezentarea oficială a cererii Marianei Durleșteanu.

  ”Apar și unele întrebări pentru că Maia Sandu s-a grăbit și a semnat decretul de desemnare a lui Igor Grosu, dar cererea oficială prin care Mariana Durleșteanu își retrage candidatura noi am primit-o a doua zi”, a spus Dodon.

  Liderul PSRM a mai declarat că a sperat că Mariana Durleșteanu îi va fi colegă și și-a exprimat regretul față de pasul pe care l-a făcut.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

   

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ECONOMIE

  La finele lunii septembrie 2022, în Republica Moldova se atestau 684 de staţii de alimentare cu produse petroliere (benzină, motorină şi gaz lichefiat), arată...

  ECONOMIE

  Monitorul Oficial de vineri, 2 decembrie, a publicat decizia Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu privire la majorarea...

  Noutăţi

  Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a examinat joi, 1 decembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală...

  ECONOMIE

  Moldovenii vor achita aproape 6 lei pentru energia electrică. ANRE a stabilit tariful de 5,91 lei kw/h pentru consumatorii Premier Energy. Creșterea este de 24%...

  Copyright © 2021