Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon despre încercarea partidelor de dreapta să blocheze accesul la vot al cetățenilor din stânga Nistrului: Este o retorică nazistă!

  Unele partide de dreapta folosesc o retorică nazistă față de cetățenii din stânga Nistrului. Aceștia sunt gata să le blocheze dreptul la vot, la alegerile prezidențiale din acest an, doar pentru că oamenii gândesc diferit. Astfel a comentat președintele țării, Igor Dodon, mesajele unor politicieni, potrivit cărora în stânga Nistrului ar trebui să fie interzis dreptul la vot.

  „Oponenții de pe dreapta au o atitudine față de cetățenii Republicii Moldova, care gândesc altfel decât ei, de parcă ar fi dușmani. Este o retorică nazistă. Dacă ei ar avea posibilitatea, le-ar interzice găgăuzilor, rușilor, să voteze, la toți, să fie doar Unirea cu România. Ei vorbesc despre principii europene, că Moldova este un stat de drept, stat democratic, dar în democrație trebuie să îi asculți pe toți: și pe cei de dreapta, și pe cei de stânga, căci toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova. În Transnistria tot sunt cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

  Totodată, Igor Dodon i-a avertizat pe unii primari ai partidelor de dreapta că dacă vor încerca să blocheze accesul la vot pentru cetățenii din stânga Nistrului, s-ar putea alege cu dosare penale.

  „Aud mesaje, că trebuie să le interzicem să voteze, să blocăm trecerile, unii primari de dreapta refuză să deschidă secții de vot pentru cetățenii Transnistriei. Este dosar penal, vă preîntâmpin. În acest caz, noi trebuie să pretindem să fie închise secțiile de vot în Europa, unde vă votează pe voi? Noi niciodată nu vom face așa ceva”, a mai spus Igor Dodon.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Republica Moldova trebuie să devină un stat în care oamenii să își dorească să trăiască. Acesta este mesajul de bază, pe care Igor Dodon...

  SOCIAL

  Președintele Igor Dodon va propune Guvernului adoptarea unor măsuri suplimentare de siguranță în condițiile pandemiei de COVID-19, la alegerile prezidențiale din acest an.

  SOCIAL

  În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la Președinție, Igor Dodon a înmânat înalte distincții de stat, unui grup de cetățeni, conferite anterior prin decrete...

  SOCIAL

  Peste 52 mii de cetățeni moldoveni cu drept de vot, care se află peste hotarele țării, s-au înregistrat prealabil pentru a participa la alegerile...

  Copyright © 2020