Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon despre extrădarea lui Plahotniuc: Cu cât mai repede, cu atât mai bine, totul depinde de partenerii strategici americani

  Autoritățile americane nu se grăbesc să îl extrădeze pe fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, în Republica Moldova. Președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă a declarat că își dorește ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

  „Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Asta nu depinde doar de țara noastră, ci și de mult stimații noștri parteneri strategici americani. Puteți să întrebați la direct. Partenerii strategici nu procedează așa, când le trebuie fițuică pentru fițuică. Partenerii strategici rezolva problema, ținând cont de parteneriatul strategic. Să fim cinstiți, onești, eu îi stimez pe partenerii noștri strategici”, a spus șeful statului.

  Întrebat, de ce SUA ar refuza să îl predea pe Plahotniuc autorităților de la Chișinău, șeful statului a spus că este vorba despre interese geopolitice.

  “Șeful departamentului de stat al SUA declară că acela e bandit, dar nouă ne trebuie бумажка такая… Asta nu e serios, sunt interese geopolitice. Sper că ei vor ține cont de interesele noastre naționale, nu de lupta internă politică la alegerile prezidențiale”, spune Igor Dodon.

  Președintele s-a arătat convins că dacă ar fi fost extrădat Vlad Plahotniuc, ancheta în dosarul “furtului miliardului” s-ar desfășura mai repede, iar banii furați ar putea fi recuperați.

  Totodată, Igor Dodon a declarat că raportul Kroll, care a fost prezentat societății, a fost o spălare de bani, pentru a duce ancheta pe pista greșită.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  PSRM va înregistra azi, în Parlament, o nouă inițiativă legislativă privind funcționarea limbilor în Republica Moldova. Despre aceasta liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a avut o întrevedere cu conducătorii organizațiilor teritoriale de partid din zona de nord a țării,...

  POLITICA

  Partidul Socialiștilor condamnă cu fermitate decizia Curții Constituționale cu privire la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, adoptată de Parlament în sesiunea...

  POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu E.S. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

  Copyright © 2020