Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon despre extrădarea lui Plahotniuc: Cu cât mai repede, cu atât mai bine, totul depinde de partenerii strategici americani

  Autoritățile americane nu se grăbesc să îl extrădeze pe fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, în Republica Moldova. Președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă a declarat că își dorește ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

  „Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Asta nu depinde doar de țara noastră, ci și de mult stimații noștri parteneri strategici americani. Puteți să întrebați la direct. Partenerii strategici nu procedează așa, când le trebuie fițuică pentru fițuică. Partenerii strategici rezolva problema, ținând cont de parteneriatul strategic. Să fim cinstiți, onești, eu îi stimez pe partenerii noștri strategici”, a spus șeful statului.

  Întrebat, de ce SUA ar refuza să îl predea pe Plahotniuc autorităților de la Chișinău, șeful statului a spus că este vorba despre interese geopolitice.

  “Șeful departamentului de stat al SUA declară că acela e bandit, dar nouă ne trebuie бумажка такая… Asta nu e serios, sunt interese geopolitice. Sper că ei vor ține cont de interesele noastre naționale, nu de lupta internă politică la alegerile prezidențiale”, spune Igor Dodon.

  Președintele s-a arătat convins că dacă ar fi fost extrădat Vlad Plahotniuc, ancheta în dosarul “furtului miliardului” s-ar desfășura mai repede, iar banii furați ar putea fi recuperați.

  Totodată, Igor Dodon a declarat că raportul Kroll, care a fost prezentat societății, a fost o spălare de bani, pentru a duce ancheta pe pista greșită.

  a-tv.md

  SOCIAL

  Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru familia preotului Igor Coman, protoiereu de 15 ani la...

  SOCIAL

  Cetățenii, care lunar consumă energie electrică de 100 de lei, ar putea fi scutiți de achitarea facturii pentru o perioadă de patru luni. Cu...

  SOCIAL

  Proiectul PSRM privind acoperirea facturilor la energia electrică este una din primele inițiative pentru a ajuta cetățenii pe timp de criză. Despre aceasta liderul...

  SOCIAL

  În scurt timp, Partidul Socialiștilor va lansa noi inițiative cu privire la protecția populației în domeniul social și alte domenii, în condițiile crizei pandemice.

  Copyright © 2020