Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon, despre diferențe: Stânga indexează pensiile de două ori pe an, iar dreapta majorează vârsta de pensionare

  Forțele politice de dreapta diferă de cele de stânga prin viziunile sale și prin valorile pe care le promovează. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat la Ren Moldova. Președintele socialiștilor a adus exemple de proiecte sociale promovate de unii și alții.

  “În perioada lui Voronin, pensiile au fost indexate cu 20%, în perioada lui Dodon, indexarea se făcea de două ori pe an, totodată, pensionarii au primit ajutor unic, care a crescut de la 700 până la 1000 de lei. Acestea sunt realizările Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Ce face dreapta: vor să majoreze vârsta de pensionare și spun deschis că asta cere FMI”, a declarat Igor Dodon.

  Președintele PSRM a mai explicat care sunt viziunile economice ale partidelor de stânga și a celor de dreapta.

  “Noi susținem producătorul autohton și promovăm implementarea platformelor industriale. Ei sunt împotrivă. Legea care prevede facilități pentru comercializarea mărfurilor autohtone în magazinele din țară a fost blocată de Maia Sandu. Dreapta pledează pentru susținerea investitorilor străini. Noi am investit miliarde în satul moldovenesc – proiectul de reabilitare a drumurilor, a iluminatului stradal, alimentarea cu apă, dreapta vrea să lichideze raioanele și satele mici, ca din 900 de primării să rămână vreo 100”, a mai declarat Igor Dodon.

  Amintim că în decembrie 2020, parlamentul a susținut inițiativa PSRM de a reduce vârsta de pensionare, până la 62 de ani pentru bărbați și 57 de ani pentru femei. Maia Sandu a cerut ca socialiștii să anuleze legea.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  POLITICA

  Igor Dodon, președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, a avut o întrevedere cu șeful adjunct al Administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, reprezentant special al...

  POLITICA

  PAS și președintele țării, Maia Sandu, au ajuns la putere prin minciuni. Astfel vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a calificat decizia majorității parlamentare...

  POLITICA

  Au votat majorarea vârstei de pensionare sub lozinca "Rușine!". Deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor au blocat tribuna Parlamentului, în timp ce majoritatea PAS dezbătea...

  POLITICA

  În calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

  Copyright © 2021