Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon, despre Convenția de la Istanbul: PSRM va face tot posibilul pentru ca acest tratat să nu fie ratificat

  PSRM nu va permite ca Republica Moldova să ratifice Convenția de la Istanbul, a declarat liderul socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Primul în Moldova.

  Președintele PSRM a explicat că prin acest document statele semnatare sunt impuse să-și asume angajamente suplimentare legate de drepturile comunității LGBT. Dodon a menționat că, în calitate de președinte al țării, pe parcursul ultimelor patru ani s-a opus vehement tuturor tentativelor de ratificare a acestui document.

  ”Anul trecut, când cineva din Guvernul Chicu făcea lobby pentru ca acest document să fie ratificat de Parlament, eu am fost categoric împotrivă. Fracțiunea noastră nu a susținut această idee. (…) Noi vom face tot posibilul ca această convenție să nu fie ratificată. Este poziția principială a PSRM”, a declarat Dodon.

  Amintim, săptămâna trecută la Strasbourg, președintele țării, Maia Sandu, și-a confirmat disponibilitatea de a depune efort pentru ratificarea acestui tratat.

  Convenția de la Istanbul este unul dintre cele mai controversate documente, care a creat disensiuni în cadrul țărilor UE. Mai multe state UE au refuzat să ratifice tratatul, printre care Bulgaria, Ungaria, Slovacia. Aceste țări și-au motivat decizia prin faptul că documentul promovează legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și este perceput drept modalitate de avansare a „ideologiei de gen distructive”.

  În vara anului 2020 și Polonia a început demersurile pentru a se retrage din Convenția de la Istanbul. Autoritățile de la Varșovia și-au motivat decizia că această convenție ”încalcă drepturile părinților pentru că cere școlilor să îi învețe pe copii despre gen.

  Turcia și-a retras votul din această convenție. Potrivit autorităților locale, documentul dăunează unității familiale, încurajează divorțul, iar referințele sale la egalitate sunt folosite de comunitatea LGBT pentru a obține o mai mare acceptare în societate.

  facebook.com

   

  Facebook

  SOCIAL

  Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, participă la Marșul Victoriei din centrul Capitalei. În timpul marșului, Dodon a declarat...

  SOCIAL

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat pe veteranul Pavel Gladcov cu ocazia aniversării zilei de naștere:

  POLITICA

  Scoaterea la rampă a lui Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, se face cu scopul de a distrage atenția de la...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că formațiunea sa va merge săptămâna viitoare la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în cursa pentru...

  Copyright © 2020