Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon, despre Comitetul Anticorupție, creat de Președinție: Ce împuterniciri va avea acest comitet, condus de cetățeni străini?

  Maia Sandu a făcut primul pas concret de cedare către forțele externe a controlului asupra structurilor de stat din Republica Moldova, spune liderul PSRM. Igor Dodon a făcut acest comentariu după ce, în ajun, a fost anunțată lansarea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție pe lângă președintele țării. Structura va fi finanțată exclusiv din banii veniți de peste hotare și va fi condusă de experți din străinătate.

  ”Îmi pun întrebarea, ce împuterniciri va avea acest comitet care va fi condus de cetățeni străini. Dacă Washingtonul sau Buxellesul va spune că din punct de vedere politic pentru noi este convenabil să fie închise anumite întreprinderi? Există riscuri. Președintele are CSS, acolo sunt prezente SIS, PG, toate structurile. Să se folosească de aceste instrumente. Nu a vrut. De ce? Pentru că a dorit să cedeze pârghiile forțelor din exterior și au creat acest comitet care este finanțat total din afară. Este o problemă serioasă. Oamenii trebuie să înțeleagă că acesta este primul pas concret de cedare a controlului asupra structurilor de stat străinilor”, a declarat președintele PSRM.

  Activitatea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție se va desfășura cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, al Guvernului SUA, dar și al altor donatori, care urmează să se alăture acestui proiect.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor etnoculturale din Republica Moldova.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova,...

  POLITICA

  Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima...

  Copyright © 2021