Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon, despre Comitetul Anticorupție, creat de Președinție: Ce împuterniciri va avea acest comitet, condus de cetățeni străini?

  Maia Sandu a făcut primul pas concret de cedare către forțele externe a controlului asupra structurilor de stat din Republica Moldova, spune liderul PSRM. Igor Dodon a făcut acest comentariu după ce, în ajun, a fost anunțată lansarea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție pe lângă președintele țării. Structura va fi finanțată exclusiv din banii veniți de peste hotare și va fi condusă de experți din străinătate.

  ”Îmi pun întrebarea, ce împuterniciri va avea acest comitet care va fi condus de cetățeni străini. Dacă Washingtonul sau Buxellesul va spune că din punct de vedere politic pentru noi este convenabil să fie închise anumite întreprinderi? Există riscuri. Președintele are CSS, acolo sunt prezente SIS, PG, toate structurile. Să se folosească de aceste instrumente. Nu a vrut. De ce? Pentru că a dorit să cedeze pârghiile forțelor din exterior și au creat acest comitet care este finanțat total din afară. Este o problemă serioasă. Oamenii trebuie să înțeleagă că acesta este primul pas concret de cedare a controlului asupra structurilor de stat străinilor”, a declarat președintele PSRM.

  Activitatea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție se va desfășura cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, al Guvernului SUA, dar și al altor donatori, care urmează să se alăture acestui proiect.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  Copyright © 2021