Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Igor Dodon despre 7 aprilie

  Adevărata „valoare” a zilei de 7 Aprilie 2009 au arătat-o anii care au urmat după acea lovitură. 7 Aprilie 2009 va rămâne ca o pagină rușinoasă în istoria Moldovei, va rămâne în memoria colectivă ca un eveniment de care le este jenă să vorbească până și celor care au profitat sau încă profită politic de acea lovitură antidemocratică și antistatală. Este comentariul președintelui PSRM, cu referire la evenimentele zilei de azi petrecute cu 12 ani în urmă.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Ghimpu, Filat și Plahotniuc au guvernat țara zece ani, împreună sau pe rând. S-au furat miliarde, au fost ruinate bănci, s-au închis școli și a fost cedat Aeroportul (Maia Sandu a coparticipat activ), a crescut corupția și sărăcia, au emigrat zeci de mii de tineri, au rămas depopulate satele, am cedat o parte din teritoriu Ucrainei, au fost și sunt organizate răpiri de oameni”

  Dodon remarcă că abia acum unii moldoveni recunosc că până în 2009 în Republica Moldova s-a trăit mai bine.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ” Lista faptelor negre e lungă. Iar azi oamenii recunosc, în sfârșit, că până în 2009 în Moldova s-a trăit mai bine. Chiar și unii activiști ai maidanului de atunci au înțeles greșeala, cu mintea moldoveanului cea de pe urmă. Apropo, cum se simte doamna Maia Sandu în clădirea distrusă de colegii ei politici pe 7 aprilie și reparată apoi cu greu?„

  Astăzi se împlinesc 12 ani de la evenimentele care au avut loc pe 7 aprilie 2009, în Chișinău. Protestele au început pe 6 aprilie 2009, după ce au fost anunțate rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie, potrivit cărora, circa 50% din voturi i-au fost atribuite PCRM.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020