Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Igor Dodon, despre 600 mln euro din partea UE: Noi salutăm, dar să vedem în ce condiții

  „Salutăm, dar să vedem în ce condiții”. Astfel președintele PSRM, fostul șef al statului, Igor Dodon, a comentat decizia Uniunii Europene de a-i oferi țării noastre un suport financiar de 600 de milioane de euro. Declarația a fost făcută la postul de televiziune NTV Moldova.

  “Este bine când cei din afara țării vor să ne ajute și salut orice ajutor. Dar în ce condiții? Am auzit că vor fi condiționalități politice: majorarea vârstei de pensionare, sau lichidarea raioanelor. De aceea, noi salutăm, dar să vedem în ce condiții. Dacă va fi în condiții ca pentru Alianța pentru UE 1,2, Filat și toată gașca lor, pentru reforma Justiției s-au spălat vreo 100 și ceva de milioane de lei, când se fura miliardul, europenii finanțau reforma Justiției. Și a doua întrebare, de ce acum, în campania electorală?”, a declarat Igor Dodon.

  Liderul PSRM a amintit că în 2020, când Federația Rusă era gata să ne acorde un credit în condiții preferențiale, partidele de dreapta l-au tratat drept gest electoral și au blocat proiectul prin Curtea Constituțională. Totodată, Dodon a precizat că dacă banii vor ajunge în bugetul țării, atunci formațiunea sa va insista ca aceștia să fie cheltuiți pentru nevoile cetățenilor, dar nu pentru finanțarea unor partide.

  „Vom insista ca fiecare bănuț, care va veni din UE, să fie prezentat raport în fața oamenilor. Unde s-a dus? Și insist ca banii să nu se ducă la ONG”, a mai spus Dodon.

  Amintim că după ce UE a anunțat suportul de 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova, europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris pe pagina sa de Facebook, că pentru a beneficia de acești bani Republica Moldova trebuie să implementeze un șir de reforme cerute de UE, printre care reforma administrației publice-locale și cea din domeniul bugetar.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook.com

   

   

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, la solicitarea diplomatului. Ambasadorul și-a...

  POLITICA

  Ieșirea anticipată la pensie pentru carieră lungă propusă de majoritatea PAS, paralel cu majorarea vârstei de pensionare, este o înșelătorie crasă a cetățenilor. De...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul de felicitare a președintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare:

  POLITICA

  Datorită PAS, numărul moldovenilor, care va ajunge să își ridice pensia, va scădea dramatic. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a declarat...

  Copyright © 2021