Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Deputații PSRM nu vor susține un Guvern fake

  Deputații PSRM nu vor susțin guvernul Nataliei Gavrilița, care este unul fake, și propun propriul candidat la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de către liderul socialiștilor, Igor Dodon, după ședința executivului politic al formațiunii.

  „Ceea ce se întâmpla astăzi în Parlament este un spectacol de prost gust regizat de Maia Sandu și partidul său, PAS. A trimis-o pe Gavrilița ca propunere de prim-ministru cu dorința disperată ca ea să nu fie votată. Practic avem un președinte care bate toate recordurile, întâi își bate joc de Constituție, apoi își bate joc de cetățeni cu aceasta propunerea fake de premier, apoi își bate joc de Gavrilița și toți oamenii pe care i-au adunat ei acolo pe lista de așa-ziși miniștri”, a declarat Igor Dodon.

  Președintele PSRM a criticat și prestația echipei Nataliei Gavrilița în plenul Parlamentului.

  „Uitați-vă la lista de miniștri, jumătate din ei sunt picați de pe lună, nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în Moldova și viața cetățenilor, nu au călcat în teritoriu niciodată, probabil știu doar unde se află sediul PAS, dar și asta doar dacă îi duce un taxi. Uitați-va la programul lor de guvernare, asta e o parodie, nu un program real. Este vizibil că au aruncat acolo câteva fraze, știind ca președintele lor i-a trimis în parlament în glumă, nu să fie votați ei și programul lor”, a declarat Igor Dodon.

  PSRM nu are de gând sa încurajeze un astfel de comportament iresponsabil și să participe la astfel de experimente politice făcute pe spatele cetățenilor, spune Dodon.

  “Decizia noastră este de a nu vota acest guvern, chiar dacă înțelegem că la prima vedere prin acest demers poate părea că mergem pe planul Maiei Sandu, care a trimis-o pe Gavrilița tocmai ca să nu fie votată. Știu că Maia stă acum în biroul de la președinție si tremură de frică să nu i-o votăm pe Gavrilița, ar fi o lovitură grea pentru ea dacă i-am vota guvernul fake”, a mai spus Dodon.

  Totodată, președintele PSRM a spus că socialiștii vor înainta propriul candidat la funcția de premier. Este vorba despre Mariana Durleșteanu, fost ambasador al Republicii Moldova la Londra și fost ministru al Finanțelor.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Igor Dodon a lansat o provocare pentru susținători și criticii săi, dar și pentru toți cetățenii care-i urmăresc emisiunea de vineri ”Președintele Igor Dodon...

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să lupte în opoziție, pentru această are o echipă și ideologie puternice, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon....

  ALEGEREA EDITORILOR

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să lupte în opoziție, pentru această are o echipă și ideologie puternice, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon....

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, vorbește despre necesitatea reformării și consolidării forțelor politice de centru-stânga din Republica Moldova. Liderul socialiștilor a declarat, vineri la emisiune,...

  Copyright © 2021