Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Demiterea ministrului Sănătății sau a Guvernului va induce doar haos în țară și nu va rezolva problemele legate de pandemia COVID-19

  Președintele Igor Dodon susține că demiterea ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, sau a Guvernului va induce doar haos în țară și nu va rezolva problemele legate de pandemia COVID-19 . Șeful statului a declarat la emisiunea ”Președintele răspunde” că demisiile pe timp de pandemie nu sunt o soluție.

  ”Nu cred că demisiile ministrului sau a Guvernului ar rezolva problema. Ori aveți în vedere a demisia președintelui?”, a întrebat Dodon.

  Potrivit președintelui, numirea unui nou ministru sau a unui nou Guvern ar lua până la jumătate de an.

  ”Demisiile ar induce mai mult haos. Numirea unui cabinet nou ar luat până la jumătate de an. În opinia mea demisiile nu sunt o soluție”, a spus șeful statului.

  Președintele a remarcat că pronosticurile legate de evoluția pandemiei nu s-au adeverit nicăieri în lume, inclusiv în Moldova.

  ”Peste tot în lume avem anti-recorduri. Toți sperau că al doilea val va fi toamna sau iarna, dar el a început când au fost anulate restricțiile, când oamenii au ieșit din casă. Cred că toți erau conștienți de faptul că va fi al doilea val”, a menționat Dodon.

  Președintele a mai declarat că nu se merita menținerea restricțiilor dure și după 15 mai pentru că în asemenea caz economia era să fie distrusă.

  ”Măsurile luate până acum au fost la timp și corecte”, a spus șeful statului.

  Comisia Națională pentru Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până în data de 31 august 2020.

  a-tv.md

   

  Facebook

  POLITICA

  Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o inițiativă legislativă de a înregistra o nouă Lege cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu președinții comisiilor de profil din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova....

  POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețsov.

  SOCIAL

  Alte 50 de paturi vor fi amenajate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile pentru persoanele infectate de COVID-19. Anunțul a fost făcut...

  Copyright © 2020