Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: Doar protejând familia, vom putea supraviețui ca popor, ca țară!

  Astăzi, 15 mai, în lumea întreagă este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei. Această sărbătoare a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în 20 septembrie 1993. Cu această ocazie, liderul PSRM le-a adresat cetățenilor un mesaj de felicitare:

  “Tradițional, în fiecare an, în data de 15 mai, celebrăm Ziua Internațională a Familiei.

  Cu acest deosebit prilej, vă doresc tuturor o viață fericită în sânul familiei Dumneavoastră, să vă bucurați de copii și părinți sănătoși, de realizări mărețe, pace și liniște sufletească.

  În viața fiecăruia dintre noi există numeroase lucruri cărora le acordăm importanță. Însă cel mai valoros dintre ele este familia noastră, iar cei mai importanți sunt oamenii pe care îi iubim și care ne fac fericiți.

  Deși în ultimele decenii, familiile din Republica Moldova se confruntă cu numeroase probleme sociale și economice, noi suntem obligați să facem tot posibilul pentru a transmite valorile familiale viitoarelor generații. Doar protejând familia, vom putea supraviețui ca popor, ca țară.

  Țin să amintesc că în perioada când am ocupat funcția de președinte al țării, prin decret prezidențial, anul 2019 a fost declarat drept Anul Familiei în Republica Moldova. Au fost depuse eforturi substanțiale pentru a susține familiile tinere, cele numeroase și social-defavorizate. De asemenea, au fost întreprinse multiple acțiuni pentru protejarea copiilor rămași singuri. Un loc aparte l-au ocupat manifestările de omagiere a cuplurilor longevive, ca simbol al înțelepciunii, fidelității și respectului. Totodată, în anul 2018, sub egida Președintelui Republicii Moldova, în luna septembrie, la Chișinău, a avut loc Congresul Mondial al Familiei la care au participat circa 2000 de persoane, invitați din zeci de state. În anul curent, la inițiativa mea socialiștii au elaborat proiecte de lege de consolidare a instituției familiei.

  Voi continua să promovez și să susțin programele sociale care au ca obiectiv major protejarea și susținerea instituției familiei.

  La mulți ani de Ziua Familiei!”, se arată în mesaj. 

  Facebook

  POLITICA

  Foarte repede am ajuns de la vremuri bune la situații excepționale și la situații de urgență, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, astăzi, în...

  POLITICA

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au atacat la Curtea Constituțională (CC) decizia PAS de a institui starea de urgență. Autorii sesizării solicită Înaltei...

  POLITICA

  O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor...

  POLITICA

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor ataca la Curtea Constituțională (CC) decizia PAS de a institui starea de urgență. Anunțul a fost făcut de...

  Copyright © 2021