Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon: De Gagarin își amintesc și în Moldova

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a menționat pe 12 aprilie că primul cosmonaut Iurii Gagarin este cunoscut în toată lumea, inclusiv în Moldova.

  “Astăzi, marcăm 60 de ani de la primul zbor al omului în cosmos!

  Fapta eroică a lui Iurii Gagarin este prilej de mândrie nu doar pentru oamenii din Rusia, dar și pentru cetățenii multor alte țări, pe care el le-a vizitat după data de 12 aprilie 1961.

  Ne amintim de vizita lui Gagarin în Moldova, din luna octombrie 1966. O stradă din centrul orașului Chișinău a fost numită în cinstea sa.

  Primul cosmonaut din istorie a vizitat și renumitele beciuri de la Cricova, unde în timpul excursiei în galeriile subterane s-a rătăcit, iar ulterior a lăsat un mesaj în cartea oaspeților de onoare, unde a scris o frază devenită arhicunoscută: „E mai simplu să zbori în cosmos decât să ieși din beciurile de la Cricova!”.

  Iurii Gagarin a fost plăcut surprins de ospitalitatea moldovenilor, de bucatele gustoase și de vinurile fine, iar în inimile noastre a rămas pentru totdeauna zâmbetul luminos al primului om care a zburat în cosmos”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

  socialistii.md

   

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, Președintele PSRM, Igor Dodon, a vizitat Casa-Muzeu "A. S. Pușkin".

  POLITICA

  În perioada anilor 2019-2021, fracțiunea PSRM a inițiat 111 proiecte de lege cu profil economic, financiar și bancar, iar 90% dintre acestea au fost...

  POLITICA

  Oponenții de dreapta, care se numesc oameni buni, au promis în secret partenerilor externi că odată ajunși la guvernare în Republica Moldova vor majora...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că politica promovată de președintele Republicii Moldova Maia Sandu nu este doar un sabotaj – este o...

  Copyright © 2020