Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon: Dacă CC își va revizui deciziile din 2015 și 2020, atunci va crea un precedent foarte periculos

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a comentat decizia de astăzi a Curții Constituționale, precum și ședința CC care va avea loc pe 23 februarie, în cadrul căreia se va lua o decizie la solicitarea deputaților PSRM privind constituționalitatea decretului prezidențial de numire a unui candidat la funcția de prim-ministru.

  „Punctul 5 din hotărârea Curții Constituționale de astăzi specifică clar: Parlamentul nu se poate întruni și discuta subiectul votului de încredere Guvernului până când nu va fi luată decizia finală a Curții Constituționale.

  Deci, de fapt, Decretul privind reînaintarea doamnei Gavrilița a fost suspendat!!!

  Ședința CC pe această temă va avea loc pe 23 februarie.

  Atunci va fi clar dacă Moldova se poate transforma dintr-o republică parlamentară într-un stat prezidențial doar în baza deciziei CC. În cazul în care CC își va revizui deciziile din 2015 și 2020, președintele țării va obține posibilitatea de a bloca activitatea oricărui Parlament, de a-l dizolva și de a provoca alegeri anticipate de atâtea ori, de câte ori va decide că este necesar, ori, până când în Legislativ va fi creată o majoritate formată din membrii de partid sau aliații șefului statului.

  Un precedent foarte periculos … “

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al PSRM în cadrul căreia a fost aprobată următoarea declarație:

  ECONOMIE

  Președintele PSRM, Igor Dodon, le-a mulțumit deputaților socialiști pentru promovarea și adoptarea în Parlament a proiectului de lege care prevede compensarea facturilor la energia...

  ECONOMIE

  Banii pentru achitarea facturilor la lumină a consumatorilor casnici pot fi găsiți în bugetele instituțiilor statului. De această părere este președintele PSRM, Igor Dodon.

  POLITICA

  Instituția prezidențială din Republica Moldova a trecut în totalitate sub controlul extern. Zeci de persoane, plătite din fonduri străine, vin zilnic la Președinție și...

  Copyright © 2020